ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μη μας τσουβαλιάζετε με τους κουρεμένους» λέει η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών/ Αξιογράφων - Τι ζητάνε

«Μη μας τσουβαλιάζετε με τους κουρεμένους» λέει η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών/ Αξιογράφων - Τι ζητάνε

 Γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και επιστροφή των χρημάτων τους ζητούν τα μέλη της Κίνησης Εξαπατηθέντων Καταθετών/Αξιογράφων, τονίζοντας ότι η περίπτωσή τους δεν θα πρέπει να συνδέεται με τους κουρεμένους καταθέτες.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους Προέδρους, τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Γενικό Εισαγγελέα και τους Βουλευτές, η Κίνηση σημειώνει ότι το δικό τους πρόβλημα περιορίζεται στα 500 - 600 εκατ. ευρώ, θεωρώντας «άδικο και παράλογο» να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους κουρεμένους καταθέτες. «Η περίπτωση η δική μας είναι τελείως διαφορετική και ξεχωριστή από όλους τους άλλους κουρεμένους, ταμεία προνοίας, μετόχους κτλ. με τους οποίους κάποιοι μας έχουν τσουβαλιάσει. Εμάς μας έχουμε κλέψει με δόλο, αθέμιτες πρακτικές… μας εξαπάτησαν! Τους άλλους τους έκλεψαν με νόμο!.. χωρίς μ’ αυτό να λέμε ότι ήταν σωστό».

Ζητούν όπως:

1) Γίνει συμψηφισμός δανείων - αξιογράφων και στην συνέχεια να τους αποδοθεί άμεσα το ποσό των €100,000 όπως και στην περίπτωση των κουρεμένων καταθετών.

2) Τους αποδοθεί το υπόλοιπο ποσό σε εύλογο χρονικό διάστημα.

3) Τα πιο πάνω πρέπει να καταβληθούν από «τα τρία ένοχα μέρη», όπως ονομάζουν την Τράπεζα Κύπρου, το κράτος και την Κεντρική Τράπεζα.

Η Κίνηση κάνει λόγο για «μείζον έγκλημα εξαπάτησης», παραπέμποντας στις καταδικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών Πρωτόδικων Δικαστηρίων και του Εφετείου Αθηνών, καθώς και στα πορίσματα της Κεντρικής Τράπεζας, της Επιτροπής Θεσμών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναφέρεται μάλιστα ότι οι πρώτες αποφάσεις κυπριακών δικαστηρίων, οι οποίες αναμένονται σύντομα, δεν μπορούν να είναι διαφορετικές από αυτές που εκδόθηκαν στην Ελλάδα «για τις ίδιες δόλιες πράξεις, αθέμιτες πρακτικές, εξαπάτηση, από την ίδια την τράπεζα» και ζητούν γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ζητούν την ενίσχυση του δικαστικού σώματος, κάνοντας λόγο για «κούφιες δεσμεύσεις του απερχόμενου Προέδρου ότι θα διορίζονταν δυο δικαστές ανά επαρχία για να εκδικάζουν τις υποθέσεις των αξιογράφων», καθώς και εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για ‘«ομαδικές αγωγές - class – action».

Στην επιστολή της η Κίνηση ζητά επίσης την ποινική δίωξη «των ηθικών αυτουργών – Διοικητικών Συμβουλίων όσο και των εκτελεστικών οργάνων (ανώτερων διευθυντικών στελεχών) των τραπεζών για το πρώτο μείζον οικονομικό έγκλημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top