ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργό ρόλο στη Σύνοδο Ηγετών της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο θα έχει η κυπριακή ομογένεια

Ενεργό ρόλο στη Σύνοδο Ηγετών της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο θα έχει η κυπριακή ομογένεια

Συνάντηση με τους αρμοδίους της μονάδας διοργάνωσης της Συνόδου Ηγετών της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2018 είχαν την Τετάρτη αξιωματούχοι της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Η.Β. και της ΝΕΠΟΜΑΚ Η.Β., ώστε να συζητηθεί ο ρόλος που μπορεί να παίξει στη σύνοδο η κυπριακή ομογένεια.
 

Η συμμετοχή των Κυπρίων της Βρετανίας στη σημαντική σύνοδο του οργανισμού είχε τεθεί επί τάπητος κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Λονδίνου του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου.
 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής και ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον αντάλλαξαν κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της αρμόδιας διοργανωτικής μονάδας απόψεις και ιδέες.
 
Επικεντρώθηκαν στο πώς η κυπριακή ομογένεια θα μπορούσε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο μεταξύ άλλων στη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα αναφέρονται στις ομογενειακές κοινότητες και στη συνεργασία μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων των 52 χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας, ώστε να προωθηθούν διαφορετικές πολιτισμικές εμπειρίες.
 
Η Σύνοδος Κορυφής θα είναι διαρθρωμένη σε τέσσερις θεματικούς άξονες: τον άνθρωπο, τις επιχειρήσεις, τη νεολαία και τις γυναίκες. Σε όλους αυτούς τους άξονες έχει αποφασιστεί να είναι ενεργή η συμμετοχή των εθνικών κοινοτήτων των χωρών-μελών στη Βρετανία.
 
Μετά από το τέλος της συνάντησης ο κ. Καραολής δήλωσε: «Η Σύνοδος των Ηγετών των Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας είναι μία μοναδική ευκαιρία να προβληθεί ο ενεργός ρόλος και η συνεισφορά της κυπριακής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και να συμβάλλουμε στον προσδιορισμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών που θα δώσουν ώθηση σε πραγματικές αλλαγές σε χώρες ανά τον κόσμο. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με το αρμόδιο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, τη Μονάδα Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας και άλλες ομογενειακές κοινότητες ώστε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία της συνόδου».
 
Εκ μέρους της ΝΕΠΟΜΑΚ ο κ. Τούτον εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με το σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνουν οι οργανώσεις νεολαίων ενόψει της συνόδου: «Το να ενώνονται νέοι άνθρωποι από διάφορες ομογενειακές κοινότητες εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάτι που πιστεύουμε πως είναι σημαντικό και η Σύνοδος της Κοινοπολιτείας ευχόμαστε να μας προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες να το κάνουμε πράξη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top