ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσπασαν τα τηλέφωνα του Υπουργείου Εργασίας για τον 13ο

Έσπασαν τα τηλέφωνα του Υπουργείου Εργασίας για τον 13ο

Πέραν των 100 τηλεφωνημάτων για διάφορα εργασιακά θέματα δέχεται καθημερινά το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκ των οποίων περίπου τα μισά τηλεφωνήματα αφορούν τον 13ο μισθό.

Ταυτόχρονα το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων επίλυσε τρεις εργασιακές διαφορές που προέκυψαν σε σχέση με 13ους μισθούς, οι οποίοι δίδονται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη είπε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 20 Δεκεμβρίου η ενημερωτική εκστρατεία διαφώτισης του Υπουργείου Εργασίας για την παραχώρηση 13ου μισθού εκεί όπου καταβάλλεται, η οποία είχε αρχίσει στις 13 Δεκεμβρίου του μήνα, προσθέτοντας ότι «με την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας λαμβάνουμε πολύ μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων» από εργοδοτούμενους οι οποίοι ρωτούν μεταξύ άλλων, κατά πόσον δικαιούται 13ο μισθό και αν δικαιούται πώς πρέπει αυτός να τους δοθεί.

Ανέφερε ότι η εκστρατεία έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία λόγω του μεγάλου αριθμού τηλεφωνημάτων που δέχθηκε το Τμήμα κάτι που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό για να ενημερωθεί έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα σε εκείνους που δικαιούνται 13ο μισθό.

Σημείωσε ότι το Τμήμα δεχόταν πέραν των 100 τηλεφωνημάτων καθημερινά για διάφορα θέματα, εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούσαν τον 13ο μισθό.

Σε σχέση με τυχόν καταγγελίες, η κ. Ιωάννου Χασάπη είπε στο ΚΥΠΕ ότι είναι νωρίς να υπάρξουν καταγγελίες κατά εργοδοτών γιατί ως επί το πλείστον στο τέλος του μήνα καταβάλλεται ο 13ος μισθός, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες για μη παραχώρηση 13ου μισθού και οι έλεγχοι του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων θα γίνουν με το νέο έτος.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπήρξαν τρεις εργασιακές διαφορές για κάποιους που λαμβάνουν τον 13ο μισθό στις 20 Δεκεμβρίου και έχουν επιλυθεί με παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ και τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, μεταδόθηκαν διαφημιστικά μηνύματα μέσω ραδιοφωνικών σταθμών και έγιναν καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες. Η εκστρατεία είχε ως στόχο να πληροφορηθούν εργοδότες και εργαζόμενοι κατά πόσο είναι νόμιμη ή όχι η μη καταβολή 13ου μισθού.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top