ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Στήθος με στήθος Νικόλας και Μαλάς – Άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά των τριών

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Στήθος με στήθος Νικόλας και Μαλάς – Άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά των τριών

Τη δεύτερή του δημοσκόπηση παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (21/12) το ΡΙΚ με τους τρεις κύριους διεκδικητές να συγκεντρώνουν άνοδο στα ποσοστά τους από αυτήν της 25ης Νοεμβρίου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όπως έδειξε η σφυγμομέτρηση των ψηφοφόρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί σοβαρό προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του, συγκεντρώνοντας 30% και παρουσιάζοντας άνοδο τριών μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση του κρατικού καναλιού, ενώ με αναγωγή στη βάση της διευκρινισμένης πρόθεσης ψήφου τα ποσοστά του κυμαίνονται μεταξύ 41-49%.

Από κει και έπειτα, η μάχη για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αναμένεται να έχει τη μορφή ντέρμπι, καθώς Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς συγκεντρώνουν από 15% και με την αναγωγή από 19,5-25,5%. Μάλιστα, οι δύο υποψήφιοι δείχνουν άνοδο 1,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση του κρατικού καναλιού.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Πρόεδρος και πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου φαίνεται να ξεπερνά τον Γιώργο Λιλλήκα με τα ποσοστά τους να δείχνουν κοντά στο 4% και 2% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στον δεύτερο γύρο, με ανθυποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Νίκος Αναστασιάδης κερδίζει με 38% έναντι 28% του ανθυποψηφίου του, ενώ με ανθυποψήφιο τον Σταύρο Μαλά πάλι κερδίζει, αυτή τη φορά με 43% έναντι 25%.

Αν στον δεύτερο γύρο προκριθούν Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξασφαλίζει 35% και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ 28%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΡΙΚ από την εταιρεία Σάιμαρ σε συνεργασίας με την Public Issue, από τις 11 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, με δείγμα 1.010 ατόμων.

Ντέρμπι για γερά νεύρα η δεύτερη θέση

Εφόσον εξασφαλίζεται η πρωτιά του Προέδρου Αναστασιάδη –το παραδέχονται σχεδόν όλοι– με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη για τον δεύτερο.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς ακονίζουν τα μαχαίρια τους, αν και οι τόνοι δεν είναι αρκετά υψηλοί μεταξύ τους, με σκοπό να κερδίζουν την κοινή γνώμη και να προκριθούν στον δεύτερο γύρο της 4ης Φεβρουαρίου 2018.

Στο πίσω μέρος, όμως, του μυαλού τους έχουν και οι δύο την 29η Ιανουαρίου. Όποιος κι αν περάσει από τους δύο, είναι πασιφανές ένα τελικό «σπρώξιμο» για να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη και να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

Οι επόμενες 35 περίπου μέρες θα δείξουν αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης ανάμεσα στον Σταύρο Μαλά και στον Νικόλα Παπαδόπουλο ή αν οι χαώδεις διαφορές στην προσέγγισή τους δεν επιτρέπουν τη συμπόρευση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top