ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Με ψευδή καταγγελία για βιασμό έστειλε στη φυλακή τον πατέρα της

Με ψευδή καταγγελία για βιασμό έστειλε στη φυλακή τον πατέρα της

Με ενδεχόμενο ψευδούς καταγγελίας βρίσκονται αντιμέτωπα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίας «Ο Φιλελεύθερος» υπόθεση του 2010 επανέρχεται στην επιφάνεια μετά από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκρινε ως παράνομη την απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης με την οποία αρνήθηκαν αποφυλάκιση του καταδικασθέντος.

Η υπόθεση αφορά ένοχο από το Κακουργιοδικείο για βιασμό της θυγατέρας του. Στον ένοχο επιβλήθηκε ποινή 12 ετών το 2010, ενώ η θέση του ιδίου ήταν πάντα ότι η καταγγελία έγινε από την κόρη του εξαναγκασμένη από τον σύντροφό της ούτως ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης, ενώ ο πατέρας θα ήταν στη φυλακή.

Στις 30/10/2014, όμως, η θυγατέρα ανακάλεσε τον ισχυρισμό της για τον βιασμό, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι προέβη στην καταγγελία «λόγω πιέσεων και απειλών από τον τότε σύντροφό της», με τον οποίο σήμερα διέκοψε τον δεσμό τους.

Εξηγούσε δε ότι ο πατέρας της ουδέποτε την είχε βιάσει ή παρενοχλήσει σεξουαλικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αντίγραφο της επιστολής είχε και το Συμβούλιο Αποφυλάκισης, το οποίο είχε και στοιχεία για τη θέληση του καταδικασθέντα να πάει σε μοναστήρι «γιατί μόνο εκεί θα βρει γαλήνη μετά που η πολιτεία του φέρθηκε άδικα και τον έκλεισε στη φυλακή ενώ ήταν αθώος».

Το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση και το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι αυτό έγινε εξαιτίας πλάνης. Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «διαπιστώνεται ότι ο βασικός του ισχυρισμός προς υποστήριξη του αιτήματος για αποφυλάκιση ήταν ότι η θυγατέρα του ανακάλεσε τις εναντίον του κατηγορίες αποστέλλοντας σχετική επιστολή ημερομηνίας 30/10/2014 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο κατέληξε στο εύρημα ότι ο ισχυρισμός αυτός διερευνήθηκε από την Αστυνομία χωρίς να αποδειχθεί η αλήθεια του, λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η οποία είχε κατατεθεί ως τεκμήριο κατά τη συνέντευξη. Η εν λόγω επιστολή, όμως, όπως ορθώς επισημαίνεται από τον αιτητή, είναι προγενέστερης ημερομηνίας (23/5/2014) από την ημερομηνία της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή. Συνακόλουθα φαίνεται ότι, ως προς το εν λόγω σημείο, το Συμβούλιο τελούσε υπό πλάνη, η οποία κρίνεται ως ουσιώδης, εφόσον έχει επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου, η οποία καθίσταται, για τον λόγο αυτό, παράνομη».

Άρα, το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως υποχρεώνεται από το Διοικητικό Δικαστήριο να επανεξετάσει την αίτηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top