ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κι όμως μειώθηκαν συντριπτικά τα τροχαία με τραυματίες στην Κύπρο

Κι όμως μειώθηκαν συντριπτικά τα τροχαία με τραυματίες στην Κύπρο

Η Κύπρος τα τελευταία 25 χρόνια σημείωσε μια εξαιρετική πορεία στην οδική ασφάλεια και κατάφερε να πετύχει μείωση 104,2% στις τροχαίες συγκρούσεις με τραυματισμούς, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της οργάνωσης REACTION. Tα στοιχεία, αναφέρει το δελτίο Τύπου, περιλαμβάνονται στην έκδοση Road Statistics Yearbook 2017 (RSY) του European Union Road Federation.

«Αυτή η μείωση είναι σχεδόν 5 φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αν και μας αφήνει ικανοποιημένους έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», τονίζει ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION.

Σε σχέση με το ποσοστό εμπλοκής αντρών και γυναικών σε τροχαίες συγκρούσεις, η Κύπρος βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, το όριο της Κύπρου στους αυτοκινητοδρόμους είναι από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη και βρίσκεται στα 100km/h.

«Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι το όριο ταχύτητας που έχουμε στους αυτοκινητοδρόμους μας είναι αυτό που υποστηρίζεται από τα πρότυπα και μέτρα ασφαλείας των υφιστάμενων υποδομών και σίγουρα η όποια αλλαγή του, αν δικαιολογείται, πρέπει να γίνει στην βάση εμπεριστατωμένης μελέτης και προσεκτικού σχεδιασμού», αναφέρει ο κ. Σταύρου.

Σύμφωνα με το RSY 2017 το μήκος του οδικού δικτύου της Κύπρου, το τέλος του 2013, έφτανε τα 9765km με τα 257 εξ αυτών να είναι αυτοκινητόδρομοι, 2203km πρωτεύων οδικό δίκτυο, 2307km δευτερεύων οδικό δίκτυο και 4498km άλλοι δρόμοι.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο από το RSY 2017, σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, είναι και η μείωση στην εκπομπή ρύπων από τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, επήλθε μείωση στην εκπομπή ρύπων 3% από το 2014 σε σχέση με το 2015.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top