ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πολυθεσίτης Πολυάκοφ που ενισχύει την άμυνα του ΑΠΟΕΛ! (Αφιέρωμα)

Ο πολυθεσίτης Πολυάκοφ που ενισχύει την άμυνα του ΑΠΟΕΛ! (Αφιέρωμα)

Ο ΑΠΟΕΛ με το που έγινε γνωστό πως ο Ρουέδα χάνει την σεζόν αποφάσισε να ενεργοποιήσει από τώρα την απόκτηση του Πολυάκοφ παρά το γεγονός ότι οι αρχικές σκέψεις ήταν να δοθεί δανεικός και να πάει Αρχάγγελο το καλοκαίρι.

Παρ’ όλα αυτά ο Λευκορώσος θα φορέσει νωρίτερα τα γαλαζοκίτρινα δίνοντας μια ακόμα λύσει στον Γιώργο Δώνη για τις θέσεις στην άμυνα.

Ο Ντένις Πολυάκοφ είναι για τους περισσότερους άγνωστος ωστόσο τα επιτεύγματα του αξίζουν αναφοράς.

Βασικός εδώ και πολλά χρόνια στην Μπάτε  Μπορίσοφ, διεθνής με την Εθνική Λευκορωσίας, παραστάσεις από Τσάμποιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ο 26χρονος αμυντικός έχει την εμπειρία να βοηθήσει την αμυντική γραμμή των πρωταθλητών.

Ξεκίνημα από την Σιακτιόρ Σόλικορσκ…

Ο Πολυάκοφ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Σιακτιόρ Σόλικορσκ Λευκορωσίας με την φανέλα της οποίας σε 2 αγωνιστικές περιόδους είχε αγωνιστεί σε 67 παιχνίδια. Οι εμφανίσεις του με την Σιακτιόρ του χάρισαν κλήση στην Εθνική Λευκορωσίας με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο στις 27 Νοεμβρίου του 2010.

Η μεταγραφή στην Μπάτε…

Οι εμφανίσεις του όπως ήταν φυσικό κέντρισαν το ενδιαφέρον της Μπάτε Μπορίσοφ η οποία τον Ιανουάριο του 2012 πλήρωσε 450.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Κατά την παρουσία του στην Μπάτε κατάφερε να πανηγυρίσει 6 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 5 Σούπερ Καπ ενώ αγωνίστηκε 3 φορές σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και 1 φορά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Συνολικά με την φανέλα της Μπάτε κατέγραψε από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 κατέγραψε 200 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 7 τέρματα ενώ έχει μοιράσει και 8 ασίστ.

Τα μισά παιχνίδια σαν ακραίος…

Ο Ντένις Πολυάκοφ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια σαν κεντρικός αμυντικός αλλά και σαν ακραίος. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και μέσα από τους αριθμούς του αφού τόσο στην Σιακτιόρ όσο και στην Μπάτε οι προπονητές του τον χρησιμοποιούσαν τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στα δύο άκρα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε βρει και τα οποία ξεκινούν από την σεζόν 2010-11 σε 131 αγώνες έπαιξε σαν κεντρικός αμυντικός, σε 69 παιχνίδια σαν δεξιός ακραίος και σε 31 παιχνίδια σαν αριστερός ακραίος αμυντικός. Παρόλο που είναι δεξιοπόδαρος χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια όχι όμως με μεγάλη επιτυχία.

Χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς…

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πολυάκοφ στην μέχρι τώρα καριέρα του δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς. Μόλις 3 φορές έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για προβλήματα και τα οποία τα ξεπέρασε σχετικά γρήγορα.

Οι δύο εκ τν τριών τραυματισμών του ήταν την περίοδο 2012-13 όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στο ισχίο τον Μάρτιο του 2013 και έμεινε εκτός για 17 μέρες ενώ τον Απρίλιο λίγες μέρες μετά που επέστρεψε τραυματίστηκε και έκανε αρθροσκόπηση στο γόνατο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για 42 μέρες.

Ο τελευταίος τραυματισμός του ήταν μια πληγή που είχε και η οποία τον άφησε για ένα μήνα εκτός του Δεκέμβριο του 2015.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top