ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελ κλάσικο: Η τιτανομαχία των Χριστουγέννων! (photos – video)

Ελ κλάσικο: Η τιτανομαχία των Χριστουγέννων! (photos – video)

To μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας και ένα από τα μεγαλύτερα του πλανήτη είναι προ των πυλών και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει με αγωνία το επονομαζόμενο «ελ κλάσικο».

Το Σάββατο το μεσημέρι (14:00) λοιπόν θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα μια τιτανομαχία… που «μαγνητίζει» αν μη τι άλλο τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων σε κάθε άκρη αυτής της γης.

Το φετινό Clasico έχει και μία επιπλέον ιδιαιτερότητα, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να παίξει το τελευταίο της χαρτί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και να απειλήσει σοβαρά τη Μπαρτσελόνα που έχει ξεφύγει με 11 βαθμούς έχοντας κι έναν αγώνα περισσότερο.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, με τη ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, θέλει μόνο τη νίκη για να πλησιάσει την πρωτοπόρο στη La Liga και να αυξήσει τις πιθανότητες της για κατάκτηση και φέτος του τίτλου.

Απ την άλλη η Μπαρτεσλόνα έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στα μεταξύ τους παιχνίδια κι αυτό θα προσπαθήσει να πράξει και το μεσημέρι, έτσι ώστε να “πετάξει” εκτός μάχης πρωταθλήματος την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Στο 237ο clasico, το πρώτο αίμα ανήκει στην Μπαρτσελόνα η οποία στατιστικά είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών αλλά, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Σε ένα ντέρμπι όπως αυτό ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη, οι αριθμοί πολλές φορές πάνε… περίπατο.

Το πιο ακριβό ντέρμπι… του κόσμου!

Λίγα 24ώρα πριν την σέντρα του σπουδαίου παιχνιδιού, ψάξαμε και βρήκα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία, φανερώνουν την σπουδαία του “ελ κλάσικο”. Ένα από αυτά φυσικά είναι και οι αξίες των δύο ενδεκάδων που θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Το μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας αναμφισβήτητα είναι και το πιο ακριβό του κόσμου καθώς στον αγωνιστικό χώρο θα βρεθούν 983 εκατομμύρια ευρώ… ναι πολύ καλά διαβάσατε τόσα εκατομμύρια θα βρεθούν στο τερέν του γηπέδου της Ρεάλ.

Η πιθανή ενδεκάδα της “Βασίλισσας” αγγίζει το τρελό πόσο των 503 εκατομμύριων, ενώ αυτή της Μπαρτσελόνα είναι λίγο φθηνότερη με 480 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εφιάλτης της Ρεάλ έχει όνομα Μέσι…

Τα τελευταία χρόνια ο εφιάλτης… της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος επιθετικός κατάφερε μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να σκοράρει 14 φόρες. Σε 18 ματς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ο Μέσι μετράει 14 γκολ και 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ο Λιονέλ Μέσι πέρσι, κόντρα στην Ρεάλ πανηγύρισε έξαλλα το 500ό γκολ της καριέρας του στο 92ο λεπτό, το οποίο χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 3-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Clasico και έβγαλε επιδεικτικά τη φανέλα του και την έδειξε στους φιλάθλους των  «μερένγκες».

 

Ο χρυσοκέφαλος Ράμος

Η Ρεάλ στην ενδεκάδα της αναμένεται να έχει τον Σέρχιο Ράμος. Ο κεντρικός αμυντικός της «Βασίλισσας» είναι ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα με το κεφάλι σε ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Η μεγάλη “μάχη” των πάγκων…

Μεγάλη “μάχη” δεν θα γίνει μόνο ανάμεσα στους 11 ποδοσφαιριστές που θα παρατάξουν οι δύο προπονητές στον αγωνιστικό χώρο. Μια “σκληρή” και απρόβλεπτη κόντρα προμηνύεται και από τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Ζινεντίν Ζιντάν. 

Οι δύο τεχνικοί θέλουν να δουν την ομάδα τους να νικάει με κάθε δυνατό τρόπο στο “ελ κλάσικο”, ο καθέ ένας για τους δικούς του λόγους, με τον Ισπανό και τον Γάλλο προπονητή να προετοιμάζουν τα πλάνα τους για την μεγάλη τιτανομαχία.

Πάντως ο Βαλβέρδε δεν θα έχει σίγουρα μαζί του, τον Ουμτιτί, Αλκάθερ και Τουράν, τους αγωνιστικά ανέτοιμους Ραφίνια και Ντεουλοφέου παρά το «ok» των γιατρών και τον Ουσμάν Ντεμπελέ που ακόμα έχει δρόμο για να βρεθεί στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που απαιτείται.

Στην αντίπερα όχθη ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε πανέτοιμος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του και θα φωνάξει παρών στο μεγάλο παιχνίδι, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν μίλησε ανοικτά για την ετοιμότητα του Γκάρεθ Μπέιλ.

Αυτά και με αυτά δύο πιθανές ενδεκάδες για το “ελ κλάσικο” είναι αυτές:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Καβραχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Ίσκο, Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Βερμάελεν, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Μέσι, Σοάρες, Ινιέστα

Οι αριθμοί του του ντέρμπι ανάμεσα στις κορυφαίες Ισπανικές ομάδες:
 
236 οι αναμετρήσεις της Ρεάλ με την  Μπαρτσελόνα
 
95 νίκες έχει πετύχει η Βασίλισσα έναντι 92 των Μπλαουγκράνα
 
1 γκολ χρειάζεται η Ρεάλ για να φτάσει τα 400 στους αγώνες της με την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν σκοράρει 384 φορές σε κλάσικο
 
24 γκολ έχει πετύχει ο Λιονέλ Μέσι στο σημαντικότερο ντέρμπι της Ισπανίας και βρίσκεται στην πρώτη λίστα των σκόρερ. Απ’ αυτά τα 14 γκολ τα έχει σημειώσει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου
 
6 συνεχόμενα κλάσικο όπου έχει σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κατέχοντας το αντίστοιχο ρεκόρ. Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει συνολικά 17 γκολ και χρειάζεται ακόμα ένα για να ισοφαρίσει τον ρέκορντμαν της Ρεάλ Αλφρέδο ντι Στέφανο
 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top