ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Προς αφανισμό οι επαγγελματίες ψαράδες – «Οι τράτες ψαρεύουν μέχρι και γόπες» – Ζητούν αστυνόμευση για τους ερασιτέχνες

ΚΥΠΡΟΣ: Προς αφανισμό οι επαγγελματίες ψαράδες – «Οι τράτες ψαρεύουν μέχρι και γόπες» – Ζητούν αστυνόμευση για τους ερασιτέχνες

Επάγγελμα προς αφανισμό αυτό του ψαρά, αφού για ακόμα μια χρονιά παρουσιάστηκε μείωση στον αριθμό των επαγγελματιών ψαράδων.

Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο», ο πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων, Χριστόδουλος Χαραλάμπους, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, δύο στους πέντε επαγγελματίες ψαράδες υποχρεωθήκαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και να αναζητήσουν άλλο τρόπο να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Μόνο 327, από τους 500 επαγγελματίες ψαράδες που ήταν πριν από 2-3 χρόνια απέμειναν, εξηγεί ο κ. Χαραλάμπους, που παρουσιάζεται απαισιόδοξος για το μέλλον του επαγγέλματος, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπεται ο αριθμός να συνεχίσει να συρρικνώνεται.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων, καλεί την κυπριακή πολιτεία να αντιληφθεί ότι επείγει πλέον η λήψη αυστηρών μέτρων γα την προστασία του θαλάσσιου πλούτου.

Αστυνόμευση ώστε οι ερασιτέχνες ψαράδες με ψαροκάλαμο και ψαροτούφεκο να τεθούν κάτω από κριτήρια και κανονισμούς, ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, χωρίς όμως να σημαίνει όπως τονίζουν ότι τάσσονται εναντίον του δικαιώματος του κάθε πολίτη να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο ερασιτεχνικό ψάρεμα, φτάνει να μην γίνεται ανεξέλεγκτα.

Ανάμεσα στα πάγια αιτήματα των επαγγελματιών ψαράδων, εξακολουθεί να βρίσκεται η εισήγηση για παροχή αποζημιώσεων και απόσυρση των τρατών, ειδικότερα της μεθόδου αλιείας με το γρι-γρι, δηλώνει στον «Φ», ο κ. Χριστοδούλου.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων, μίλησε για τράτες που έφτασαν στο σημείο να αλιεύουν γόπες που παραδοσιακά ψάρευαν οι ψαρόβαρκες, ενώ χρησιμοποιώντας κατάκολο, οι τράτες αλιεύουν πλέων και μικρόσωμα ψάρια σε ποσότητες που οδηγούν τους επαγγελματίες σε αφανισμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top