ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τίτλοι τέλους για ιστορικό πυροσβεστικό σταθμό με επίσκεψη Άγ. Βασίλη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τίτλοι τέλους για ιστορικό πυροσβεστικό σταθμό με επίσκεψη Άγ. Βασίλη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Σημείο αριθμού εκδηλώσεων αποτελεί ο πυροσβεστικός σταθμός “Λοχία Βασίλη Κρόκου”, στη Λεμεσό, τις τελευταίες με αφορμή τόσο την κατεδάφιση του, όσο και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο 23/12, την παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον πυροσβεστικό σταθμό “Λοχία Βασίλη Κρόκου”, επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης πάνω σε πυροσβεστικό όχημα, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο ενθουσίασε τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακόμη, την Παρασκευή 22/12, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με αφορμή την κατεδάφιση του Σταθμού, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε και αιμοδοσία.

Με αφορμή την κατεδάφιση του ιστορικού πυροσβεστικού σταθμού της πόλης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, σε δημοσίευση της στο Facebook, κάνει ιστορική αναδρομή από το 1960 που πρωτολειτούργησε, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην μετονομασία του σε "Πυροσβεστικός Σταθμός Λοχία Βασίλη Κρόκου", μετά τον χαμό του μέλους της τον Ιούλιο του 2011, στην Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Διαβάστε το ιστορικό του σταθμού, όπως το δημοσίευσε η Πυροσβεστική:

O πυροσβεστικός σταθμός Λεμεσού, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αρ. 84, πρωτολειτούργησε το 1960, μετά το τέλος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-1959. Μέχρι και σήμερα αποτελεί τον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό της πόλης.

Πριν από τη δημιουργία του πιο πάνω σταθμού, λειτούργησαν άλλοι δύο πυροσβεστικοί σταθμοί, λόγω των αναγκών που προέκυψαν για κάλυψη της πόλης και Επαρχίας της Λεμεσού. Ο υπό κατεδάφιση πυροσβεστικός σταθμός αποτελούσε τον κεντρικό σταθμό της πόλης για περίπου 60 χρόνια.

Τη δεκαετία του '70 ανεγείρεται και λειτουργεί ο Πυρ. Σταθμός Αγ. Νικολάου, καλύπτοντας το ανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ αρχές της δεκαετίας του '90 ανεγείρεται και λειτουργεί ο πυροσβεστικός σταθμός Μονοβόλικου ο οποίος καλύπτει τις βιομηχανικές περιοχές του δυτικού τμήματος της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού .

Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν τον Ιούλιο του 2011 στην Ναυτική Βάση στο Μαρί, σημάδεψαν έντονα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων μας παλικαριών ο κύριος πυροσβεστικός σταθμός μετονομάζεται σε "Πυροσβεστικός Σταθμός Λοχία Βασίλη Κρόκου".
Αναμένεται ότι η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέργεση του νέου πυροσβεστικού σταθμού‘ Λοχία Βασίλη Κρόκου’ θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα του 2019.

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top