ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 240 οι νεκροί από την καταιγίδα Τεμπίν στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 240 οι νεκροί από την καταιγίδα Τεμπίν στις Φιλιππίνες

 Η τροπική καταιγίδα Τεμπίν που σάρωσε μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής τις νότιες Φιλιππίνες προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις, άφησε πίσω της 240 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η καταιγίδα Τεμπίν σάρωσε το μεγάλο νότιο νησί Μιντανάο, το οποίο γενικά δεν πλήττεται από τις είκοσι τροπικές καταιγίδες που καταγράφονται κάθε χρόνο στο αρχιπέλαγος. Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 107 ανθρώπων, η τύχη των οποίων αγνοείται, σε όλο το νησί που έχει 20 εκατομμύρια κατοίκους. Περίπου 13.000 οικογένειες ή τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κέντρα υποδοχής, πολλοί από τους οποίους έχασαν τα πάντα στην καταιγίδα αυτή.

Η Τεμπίν απομακρύνθηκε από το αρχιπέλαγος το πρωί της Κυριακής και κατευθύνεται στη Νότια Σινική Θάλασσα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η καταιγίδα μπορεί να πλήξει απόψε το Βιετνάμ. Οι τροπικές καταιγίδες είναι σπάνιες αλλά όχι πρωτόγνωρες στο Μιντανάο. Ο τυφώνας Μπόφα άφησε πίσω του 1.900 νεκρούς και αγνοούμενους τον Δεκέμβριο του 2012. Ο τυφώνας Ουάχι είχε σκοτώσει 1.080 ανθρώπους ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Χαϊγιάν, τέλος, ένας από τους πιο βίαιους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ ξηρά, σάρωσε τα νησιά στις κεντρικές Φιλιππίνες τον Νοέμβριο του 2013, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα πάνω από 315 χλμ. την ώρα. Πελώρια κύματα, παρόμοια με αυτά του τσουνάμι, κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η φυσική αυτή καταστροφή άφησε πίσω της 7.350 και πλέον νεκρούς και αγνοούμενους και περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άστεγους.

Εξάλλου, οι 37 άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι από την φωτιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στις Νότιες Φιλιππίνες, είναι νεκροί, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές, σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Νταβάο. Η αναφερόμενη πόλη, είναι γενέτειρα του προέδρου της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Η φωτιά ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο (NCCC Mall) στο χωριό Μα-α, την ώρα που οι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η πυρκαγιά άρχισε από κατάστημα επίπλων στον τρίτο όροφο και γρήγορα επεκτάθηκε στον επόμενο όροφο του εμπορικού κέντρου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top