ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο «πάρτι» των Warriors (Αποτελέσματα – videos)

Χριστουγεννιάτικο «πάρτι» των Warriors (Αποτελέσματα – videos)

Ήταν το ματς των Χριστουγέννων; Ναι. Ήταν αυτό που περιμέναμε; Εν μέρει…

Warriors και Cavaliers έδωσαν τρομερή μάχη στην Oracle Arena, δεν έπαιξαν σύμφωνα με τα στάνταρ τους, όμως είχαν πάθος, πείσμα και πάλεψαν μέχρι το φινάλε. Νικητές οι Πρωταθλητές του 2017 (99-92) που είδαν το δίδυμο Durant – Green σε τρομερή κατάσταση, απέναντι στον εκπληκτικά φιλότιμο Kevin Love και τον LeBron James που ήταν πολύ άστοχος.

Οι πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο και η άμυνα στην καρδιά της ρακέτας, έδωσαν το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του Steve Kerr, που αγωνίστηκε για άλλη μία φορά χωρίς τον Stephen Curry. Με τον Curry εκτός δράσης, λοιπόν, ο Draymond Green “ντύθηκε” ξανά point guard. Σε 40:22 ο εκρηκτικός forward είχε 12 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και δυο πολύ κρίσιμα τρίποντα, την ώρα που ο Kevin Durant έδινε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 μπλοκ, μαζί με σπουδαίες προσωπικές άμυνες στην τέταρτη περίοδο. Ο Klay Thompson ξεκίνησε εντυπωσιακά, χάθηκε στη συνέχεια, μα στο φινάλε έβαλε το τρίποντο για το 95-92 που έκοψε τα πόδια των Cavaliers, ενώ θετικός ήταν και ο rookie Jordan Bell που συνεργάστηκε άψογα με τον Green.

Κορυφαίος των ηττημένων ήταν με 31 πόντους και 18 ριμπάουντ ο Kevin Love, την ώρα που ο LeBron James είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 7/18 προσπάθειες. Ο πάγκος έδωσε ελάχιστα, οι Cavaliers είχαν συνολικά 13/52 δίποντα (!!!) και όσο κι αν προσπαθούσαν να μείνουν όρθιοι με τα τρίποντα, οι τραγικές επιστροφές στην άμυνα δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Cleveland δέχθηκε υπερβολικά πολλούς πόντους από αιφνιδιασμούς των Warriors, έβαλε ελάχιστους από την πλευρά της και δίκαια ηττήθηκε.

Η ομάδα του Lue είχε 25% στα δίποντα και… κρατηθείτε: Οι τελευταίες πέντε ομάδες που είχαν τέτοιο ποσοστό στα σουτ δυο πόντων, δεν έφτασαν καν τους 70 πόντους! Οπότε είναι ένα μικρό θαύμα το γεγονός ότι οι Cavaliers έμειναν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

To ματς ξεκίνησε με αρκετή ένταση και τον Durant να γλιτώνει τη δεύτερη τεχνική στο έβδομο λεπτό που θα τον έστελνε στα αποδυτήρια. Οι Cavaliers έδειχναν πιο έτοιμοι στην πρώτη περίοδο (24-28), έφτιαξαν μερικές μικρές διαφορές, αλλά δεν είχαν τον ίδιο καλό ρυθμό στη δεύτερη. Όχι πως οι Warriors ενθουσίαζαν βέβαια… Απλώς έμειναν κοντά παρά τα πολλά λάθη τους και την αστοχία από την περιφέρεια, για να περάσουν μπροστά (42-39) με τρίποντο του Durant και να έχουν το προβάδισμα (46-44) στο ημίχρονο. KD (14/6/1/2/2) και Green (4/6/5) ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, με τους James (10 πόντοι) – Love (11/11) να ξεχωρίζουν από τους φιλοξενούμενους.

Οι Warriors δεν έκαναν άλλο ένα “τρελό” τρίτο δωδεκάλεπτο. Οι Cavaliers ήλπιζαν ότι θα μείνουν κοντά στο σκορ και η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν (71-67 στο 36′), δεν έκαναν όμως καλή εμφάνιση ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Οι πόντοι που δέχθηκαν στον αιφνιδιασμό τους πόνεσαν, την ώρα που ο Kevin Love πάλευε μόνος εναντίον όλων στο εμπρός μέρος του γηπέδου. Το θετικό ήταν πως το ντέρμπι έμενε «ζωντανό» για ένα όμορφο φινάλε. Με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στην τέταρτη περίοδο, ο Lue πήρε timeout στο 78-72 και η ομάδα του στάθηκε όρθια ακόμη κι όταν οι Warriors πήγαν στο +9 (90-81). Μάζεψε γρήγορα τη διαφορά, μείωσε στο καλάθι και ισοφάρισε (92-92), αλλά δέχθηκε ένα μεγάλο τρίποντο από τον Thompson για το 95-92. Ακολούθησε λάθος του LeBron που του έφυγε η μπάλα απέναντι στον Durant, χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μετά από τρίποντο του Bell και νέο λάθος του James που όμως κόπηκε με φάουλ από τον KD. Οι διαιτητές δεν το έδωσαν, ο Thompson έβαλε βολές στα 18.9″ για το 97-92 και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, ένα ντέρμπι που δεν ήταν το πιο ποιοτικό της σεζόν, ήταν όμως μάχη μέχρι το φινάλε.

Δείτε το video:

Τα αποτελέσματα:
Νικς-Σίξερς 98-105
Ουόριορς-Καβς 99-92
Σέλτικς-Ουίζαρντς 103-111
Θάντερ-Ρόκετς 112-107
Λέικερς-Τίμπεργουλβς 104-121

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top