ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδι σωτηρίας από Κύπρο σε Ισραήλ – «Φοβάμαι αντεκδίκηση» λέει ο πατέρας του βρέφους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ταξίδι σωτηρίας από Κύπρο σε Ισραήλ – «Φοβάμαι αντεκδίκηση» λέει ο πατέρας του βρέφους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ευχάριστα είναι τα νεότερα για την κατάσταση του νεογνού που ταξίδεψε εκτάκτως από την Κύπρο στο Ισραήλ, δυο ημέρες μετά τη γέννησή του.

Όπως μεταδίδουν διεθνή Μ.Μ.Ε. το λίγων ημερών βρέφος, υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση για να αποκατασταθεί μερικώς η καρδιακή ανεπάρκεια που είχε (γεννήθηκε με μια αντλία αντί δυο). Σημειώνεται ότι το παιδί θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ακόμη δυο επεμβάσεις μέχρι να ενηλικιωθεί, αν και η καρδιά του ποτέ δεν θα είναι φυσιολογική.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν οι δηλώσεις του πατέρα του βρέφους που είχε ταξιδέψει μαζί του στο Ισραήλ από την Κύπρο. Τα όσα ανέφερε αποτυπώνουν τα συναισθήματα αρκετών προσφύγων από τη Συρία. Συγκεκριμένα, μίλησε σε ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού δικτύου του Ισραήλ i24NEWS ανώνυμα, γιατί σύμφωνα πάντα με το εν λόγω Μέσο, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, κάνοντας λόγο για «αντεκδίκηση».

«Ήταν πολύ επικίνδυνο το ταξίδι από την Συρία στην Κύπρο με βάρκα, αλλά τουλάχιστον αν η οικογένειά μου πέθαινε θα γνώριζα ότι τα πτώματά τους θα ήταν στην θάλασσα. Αν παρέμεναν στην Συρία δεν θα γνώριζα τι θα απογίνονταν» είπε αρχικά.

Απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσον επιθυμεί να παραμείνει στο Ισραήλ, είπε: «Δεν θα ήθελα να μείνω ούτε στο Ισραήλ, ούτε στην Κύπρο. Θέλω να επιστρέψω στην Συρία. Εύχομαι να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην Συρία. Δεν θέλω να κάνω κάτι που θα βλάψει την ασφάλεια της οικογένειάς μου στην Συρία και στην Κύπρο. Δεν θα πάρω κανένα ρίσκο. Δεν θέλω να αποκαλυφτεί η ταυτότητά μου».

*Η φωτογραφία από την κλινική στο Ισραήλ όπου νοσηλεύεται το βρέφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top