ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στον «Καλυψώ» το γεωτρύπανο Saipem 12000

Έφτασε στον «Καλυψώ» το γεωτρύπανο Saipem 12000

Στις 11:00 το βράδυ της Τρίτης (26/12) έφτασε στον στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο Saipem 12000.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Κατευθυνόμενο από την κυπριακή ΑΟΖ και τον νότο, το γεωτρύπανο εισήλθε στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας το απόγευμα, ενώ γύρω στις 17:00 δύο βοηθητικά σκάφη υποστήριξής του ξεκίνησαν από το λιμάνι Λεμεσού προς το σημείο γεώτρησης.

Τα δύο αυτά σκάφη, υπό ιταλική σημαία, είναι υπεύθυνα για τον εφοδιασμό του Saipem 12000 και για τις προετοιμασίες της γεώτρησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ξεκινούσαν τα πλοία υποστήριξης, ξεκινούσε με προορισμό την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός, ενώ τη στιγμή που εισερχόταν το σεισμογραφικό στην περιοχή ευθύνης της ΚΔ εμφανίστηκε τουρκικό πολεμικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, χωρίς ωστόσο να προβεί σε ενέργειες παρεμπόδισης ή πρόκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόσφατα εξασφαλισμένο από την Τουρκία γεωτρύπανο Deep Sea Metro II, προχωρεί προς το οικόπεδο 6 στα χνάρια του Saipem 12000.

Πάντως, αμφισβητούνται οι δυνατότητές του για διενέργεια γεώτρησης, καθώς, προς το παρόν, η Άγκυρα αρκείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top