ΚΟΣΜΟΣ

16χρονη τόλμησε να τα βάλει με Ισραηλίτες στρατιωτικούς και συνελήφθη παρανόμως

16χρονη τόλμησε να τα βάλει με Ισραηλίτες στρατιωτικούς και συνελήφθη παρανόμως

H 16χρονη Ahed Tamimi συνελήφθη από Ισραηλινούς, έπειτα από έφοδο στο σπίτι της, για ένα video που έγινε viral. Δείτε τι υπήρχε σε αυτό και τι μπορείτε να κάνετε, αν θέλετε να απελευθερωθεί.

Tην ημέρα που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, ήταν με οικογένεια και φίλους και έπιναν, έτρωγαν, αντάλλασσαν δώρα, ο Bassem Tamimi καθόταν για ώρες σε αίθουσα δικαστηρίου, περιμένοντας να μάθει το μέλλον της κόρης, της συζύγου και της ανιψιάς του.

Για δεύτερη φορά, σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας, οι γυναίκες της οικογενείας βρέθηκαν σε κελί, για άλλες τέσσερις ημέρες “διότι αρνήθηκαν να συνεργαστούν” όπως είπε ο δικαστής Haim Balilty, πριν καταλήξει στο “οι αρχές χρειάζονται και άλλο χρόνο να ερευνήσουν την υπόθεση”.

Μόνο που την έχουν ερευνήσει ενδελεχώς. Απλά (;) θέλουν να τιμωρήσουν την Ahed που έχει βάλει την κατοχή της Δυτικής Όχθης στα σπίτια όλου του κόσμου και έχει το... θράσος που έχει να αντιδρά σε ό,τι κάνουν τα μέλη των Israel Defense Forces στο χωριό της.

Η 16χρονη Ahed συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις αμύνης του Ισραήλ, κατά την έφοδο που έγινε στο σπίτι της οικογενείας, μετά τη δύση του ηλίου, στο χωριό Nabi Saleh (20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ramallah, με 600 κατοίκους που κάθε εβδομάδα διαμαρτύρονται για την κατοχή) που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι καταδρομείς είχαν πετάξει και ουκ ολίγα δακρυγόνα, όπως ξυπνούσαν την οικογένεια και έσερναν την Ahed από το κρεβάτι της. Λίγες ώρες μετά, η μητέρα της, Nariman ταξίδεψε στο κρατητήριο της Binyamin, όπου κρατείτο η κόρη της για να δει πώς είναι. Επέμεινε να είναι παρούσα στην ανάκριση της Ahed και η συνέπεια ήταν να συλληφθεί και αυτή, με την κατηγορία της “πρόκλησης”. Τι είχε κάνει; Είχε σηκώσει την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου και βιντεοσκόπησε την αντίδραση (χαστούκια και κλωτσιές) της Ahed, εις βάρος δυο οργάνων της τάξης.

Η ίδια είπε πως ήταν οι στρατιώτες που είχαν πυροβολήσει τον εξάδελφο της, στο κεφάλι.

Το video που “τράβηξε” η μητέρα της έγινε viral, στο βαθμό που δημιουργήθηκε καμπάνια στα social networks, για τη σύλληψη της κοπέλας, η οποία έχει γίνει το πρόσωπο της αντίστασης του χωριού, από τα 12 της. Γιατί;

Εναλακτικά δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.

Το Νοέμβριο του 2012 ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με στρατιώτες και θα έλεγες πως ήταν ατρόμητη. Αν είπες και ότι ήταν η παιδική άγνοια κινδύνου, να σου πω ότι συνέχισε να κάνει τα ίδια. O Tayyip Erdogan την κάλεσε στην Κωνσταντινούπολη και της απένειμε βραβείο θάρρους.

Τον Νοέμβριο του 2015, σε σύλληψη του αδελφού της, εμφανίστηκε να τα βάζει ξανά με τους στρατιώτες, πετώντας πέτρες -πήγε και σε κατά μέτωπο επίθεση. Το 2016 απορρίφθηκε η αίτηση για visa που είχε κάνει, ώστε να πάει στις ΗΠΑ για ομιλίες (ναι, από τους Αμερικάνους). Ο Donald Trump τερμάτισε το θέμα, αναγνωρίζοντας την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και δίνοντας την Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ.

Αν διαβάσετε το U.S. National Security Strategy Report, δεν υπάρχει κατοχή αραβικής περιοχής από Ισραηλινούς, μηδέ 1.5 εκατομμύρια Ισραηλινοί-Άραβες και 4.5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που ζουν υπό στρατιωτικό καθεστώς.

Η οικογένεια Tamimi είναι η πιο επιφανής στο Nabi Saleh και ο Bassem ακτιβιστής και διοργανωτής των διαμαρτυριών για την κατασκευή οικισμών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη.

Η Nour, 21χρονη εξαδέλφη της Ahed η οποία σπουδάζει δημοσιογραφία στο Al Quds University, επίσης συνελήφθη το πρωί της επόμενης ημέρας, έπειτα -πάλι- από έφοδο των αρχών, στο σπίτι της. Συνολικά μπήκαν και διέλυσαν ουκ ολίγα σπίτια στο χωριό, ενώ για εβδομάδες σταματούσαν όλους τους εφήβους στην είσοδο στο Nabi Saleh και τους ανέκριναν για ώρες. O Βassem Tamimi είπε στο Al Jazeera πως “όλα αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά. Το Ισραήλ θέλει να δείχνει στον κόσμο πως έχει σωστό δικαστικό και νομικό σύστημα, ότι έχει νόμους και δημοκρατία. Μας στοχοποιούν γιατί είμαστε Παλαιστίνιοι και αντιστεκόμαστε στην κατοχή του Ισραήλ. Θέλουν να “σπάσουν” το Nabi Saleh”.

Θα αναρωτιέσαι πάλι “γιατί”. Διότι εμφανιζόταν στο viral video. Δεν χτύπησε κάποιον. Ήταν όμως, εκεί. Τα δυο κορίτσια, ανακρίθηκαν για δυο ώρες -έκαστο-, με τον Bassem να εξηγεί ότι αυτό που προσπάθησαν να κάνουν ήταν να ωθήσουν τους στρατιώτες μακριά από το σπίτι τους. Είχε προηγηθεί το χτύπημα του Mohammad (15χρονος εξάδελφος της Ahed) στο πρόσωπο, με λαστιχένια σφαίρα. Για τις επόμενες 72 ώρες ήταν σε κώμα.

Επισήμως, οι γυναίκες δεν είναι κατηγορούμενες για κάποιο έγκλημα. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της Ahed, Gabi Laski, oι τρεις ερευνώνται και για άλλα περιστατικά, που ουδεμία σχέση έχουν με το video. Όλες -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πατέρα της Ahed- κρατούνται στα πιο σκοτεινά κελιά, κατόπιν σχετικής απαίτησης των Ισραηλινών... που έχουν ζητήσει να μην είναι και τόσο απομονωμένες από τις υπόλοιπες κρατούμενες -με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Οι Nariman και Nour κρατούνται στην HaSharon, στον τρίτο τομέα φυλακών για Παλαιστίνιες γυναίκες. Από την Ahed έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα έστω να αλλάξει ρούχα -μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της, διάστημα κατά το οποίο μεταφέρθηκε σε διάφορες φυλακές “για να “σπάσουν” το ηθικό της” λέει η εκπρόσωπος της. Για την ιστορία, η μεταφορά από φυλακή σε φυλακή είναι παράβαση διεθνούς νόμου που απαγορεύει τη μεταφορά Παλαιστίνιων από κατεχόμενη περιοχή, σε εδάφη του Ισραήλ. Παρ' όλα αυτά, το 60% των παιδιών της Παλαιστίνης που κρατούνται ζουν αυτήν ακριβώς την ιστορία. Επίσης, δεν τα αφήνουν να κοιμηθούν και ενώ είναι εξοντωμένα οργανικά, τα ανακρίνουν, τα χτυπούν και τα υποβάλουν σε πάσης φύσεως εκφοβισμό, μέχρι να υπογράψουν έγγραφο στα εβραϊκά -γλώσσα που συνηθέστερα δεν γνωρίζουν. Σύμφωνα με τις συνήθειες των Ισραηλινών, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι φορούν διαρκώς χειροπέδες, ενώ έχουν δεσμά και στα πόδια.

Εκπρόσωπος του Children International-Palestine ενημέρωσε ότι υπάρχουν 520 περιπτώσεις σύλληψης παιδιών από την Παλαιστίνη, από το Ισραήλ μεταξύ του 2012 και του 2016. Το 72% έπεσε θύμα σωματικής βίας και το 66% λεκτικής κακοποίησης και εξευτελισμού.

Στο terrorism-info.org.il διαβάσαμε πως “η κλίκα των Tamimi και η κόρη τους, Ahed έχουν μακρά ιστορία προκλήσεων σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ. Πριν δυο χρόνια, η κάμερα την “έπιασε” να δαγκώνει έναν στρατιώτη, ο οποίος επιχειρούσε να συλλάβει τον αδελφό της. Σε άλλο video εμφανίζεται να φωνάζει πάλι, σε στρατιώτη, προσπαθώντας να τον κάνει να χάσει τον αυτοέλεγχο του”. Αναφέρεται πως ο Bassen έχει συλληφθεί 9 φορές και η Nariman πέντε φορές, ενώ θείοι της έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις που λέγαμε. Η Ahed έπαιρνε μέρος σε διαδηλώσεις από όταν ήταν 4 χρόνων και έχει ανακριθεί πολλάκις, ενώ τρεις φορές τραυματίστηκε από λαστιχένια σφαίρα. Μια άλλη φορά έπαθε κάταγμα στο χέρι, κατά τη διάρκεια σύρραξης.

Στο terrorism-info.org.il μπορείς να διαβάσεις επίσης πως “η κλίκα “τρέχει” ένα πρακτορείο ειδήσεων (Tamimi Press), που επικεντρώνει στο να καταγράφει τις εβδομαδιαίες εξεγέρσεις στο Nabi Saleh. Η Ahed έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προπαγάνδα της Παλαιστίνης και συμβολίζει τις μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ”.

Στο διαδίκτυο υπάρχει αίτηση για την αποφυλάκιση της, την οποία μπορείτε να υπογράψετε, εφόσον το επιθυμείτε. Το έχουν κάνει 183.890 άνθρωποι (μέχρι την τελευταία μας είσοδο) και το ζητούμενο είναι οι 250.000 υπογραφές.

Από news247

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top