ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΒΟΜΒΑ – ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Μαίνεται πόλεμος με την Αστυνομία – Κατέθεσαν τα πρώτα τέσσερα πρόσωπα

ΒΟΜΒΑ – ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Μαίνεται πόλεμος με την Αστυνομία – Κατέθεσαν τα πρώτα τέσσερα πρόσωπα

Τα τέσσερα πρώτα πρόσωπα που κατονόμασε ως ύποπτα για τη βομβιστική ενέργεια εναντίον της οικογένειάς του ο Δήμαρχος Πάφου, πέρασαν την Τετάρτη (27/12) από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Υποβλήθηκαν σε πολύωρη εξέταση και κατέθεσαν, προκειμένου να εξεταστούν σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς του Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος κατήγγειλε ένα ευρύ φάσμα έκνομων δραστηριοτήτων και πολλά κυκλώματα που δρουν στην Πάφο.

 

Με εντατικούς ρυθμούς η Αστυνομία Πάφου διερευνά την υπόθεση έκρηξης στο όχημα της μητέρας του Δημάρχου Πάφου με τη δέουσα σοβαρότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα ενώ δεν αποκλείεται στις επόμενες ημέρες οι έρευνες να επεκταθούν και εκτός Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος κατονόμασε συνολικά 15 άτομα και έχει δώσει κάποιες κατευθύνσεις στις οποίες περιστρέφονται οι έρευνες. Κάποια ωστόσο πρόσωπα που κατονόμασε διαμένουν εκτός Πάφου.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου διεξάγονται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα του Αρχηγείου Αστυνομίας ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των 15 καταθέσεων.

Οι ανακριτές της υπόθεσης προχωρούν τις έρευνες και ανακρίσεις σύμφωνα με το Νόμο, στη βάση αξιολόγησης όλων των στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών, με απώτερο στόχο την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Ιδιαίτερη σημασία επέδειξαν οι ανακριτικές αρχές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, στρέφοντας τις έρευνες τους προς τα πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την Αστυνομία σε θέματα ηλεκτρονικού τζόγου και ναρκωτικών.

Εάν και εφόσον από τις εξετάσεις προκύψει κάποια μαρτυρία ή κάποιο στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί την έκδοση είτε εντάλματος έρευνας, είτε εντάλματος σύλληψης η ανακριτική ομάδα θα προχωρήσει να το πράξει άμεσα, όπως αναφέρεται.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναμένεται η έκθεση των δύο πυροτεχνουργών, ένας από την Πάφο και ένα από Λεμεσό που κλήθηκαν και εξέτασαν τη σκηνή, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας τα τεκμήρια που παρέλαβαν οι πυροτεχνουργοί για να τύχουν επιστημονικής εξέτασης σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποιο στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αιχμές Φαίδωνος και απάντηση Αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμαρχος Πάφου κατέδειξε αλληγορία στη δράση της Αστυνομίας στον Δήμο Πάφου «είτε ηθελημένα είτε λόγω ανικανότητας» αναφορικά με τα κυκλώματα που κατήγγειλε.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία απέρριψε τις αναφορές του δημάρχου Πάφου περί συγκάλυψης με νέα ανακοίνωσή της το βράδυ της Τετάρτης (27/12).

Η ανακοίνωση εξηγεί ότι «δεν νομιμοποιείται οποιοσδήποτε κατέχει δημόσιο αξίωμα, να σπιλώνει ένα θεσμό όπως η Αστυνομία», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «η Αστυνομία δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αντιπαραθέσεις για χάρη εντυπώσεων, γι’ αυτό και δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του λαϊκισμού που έχει επιλέξει ο κ. Φαίδωνος, με την τακτική των δημόσιων τοποθετήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΟΜΒΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Δώδεκα πρόσωπα γνωστά στις Αρχές πέρασαν την πόρτα του ΤΑΕ Πάφου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top