ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει στο κράτος €48.087

Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει στο κράτος €48.087

Εξωφρενικά δεδομένα παρουσιάζει η ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εντοπίζει αξιοσημείωτα περιστατικά με οφειλές πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λοιπόν, έλαβε κατά το 2000 (όταν δεν ήταν στο ανώτατο αξίωμα) προκαταβολές συνολικού ύψους 48.087 ευρώ για έξοδα διαμονής στο Λονδίνο, χωρίς ποτέ να τα επιστρέψει στο κράτος.

Σε άλλη περίπτωση, πρόεδρος κόμματος έλαβε ποσό ύψους 6.738 ευρώ για έξοδα διαμονής στο εξωτερικό από το 1995 μέχρι το 2003. Ούτε αυτός τα επέστρεψε.

Η έκθεση, σχολιάζοντας τα δύο περιστατικά, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον περί Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης του Περί του Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας Νόμου 38(Ι)/2014, «οι ελέγχοντες λειτουργοί και/ή εξουσιοδοτούμενοι από αυτούς υπάλληλοι, μεταξύ άλλων, λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η είσπραξη των καθυστερημένων εσόδων του οικονομικού φορέα στον οποίο ορίζονται ως ελέγχοντες λειτουργοί και αναπτύσσουν και εφαρμόζουν κατάλληλες δομές ώστε να εφαρμόζονται διαδικασίες ελέγχου που να διασφαλίζουν την ορθότητα κα άμεση είσπραξη των εσόδων και την πληρωμή των δαπανών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top