ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Αστρασόλ: «Επιτέλους δικαιωθήκαμε»

Υπόθεση Αστρασόλ: «Επιτέλους δικαιωθήκαμε»

«Αισθανόμαστε πλήρως ικανοποιημένοι γιατί ο πολύχρονος αγώνας μας στο τέλος δικαιώθηκε», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Καρκινοπαθών Ιωνάς Κκαϊλής, σχολιάζοντας τη σημερινή (σ.σ. 29/12) απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην πολύκροτη υπόθεση του εργοστασίου Αστρασόλ.

«Περιμέναμε εδώ και χρόνια τη σημερινή μέρα και επιτέλους δικαιωθήκαμε. Δόξα σοι ο Θεός», ανέφερε ο κ. Κκαϊλής και ευχαρίστησε τόσο το Δικαστή Αλέξανδρο Παναγιώτου για την απόφαση του αλλά και τους δικηγόρους των εναγόντων που χειρίστηκαν την υπόθεση τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στην πολυσέλιδη απόφαση του, που απαριθμεί 171 σελίδες, δικαίωσε τους ενάγοντες σημειώνοντας ότι «έχει αποδειχθεί, στον απαιτούμενο βαθμό, ότι η λειτουργία του εργοστασίου της Astrasol δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία των εναγόντων που κατοικούσαν γύρω από αυτό».

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι εναγόμενοι (3) Φοίβιος Λιασής, (4) Αστρασόλ Λτδ και (6) Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, (Διά Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και Υπουργείου Εργασίας, και Τμήμα Πολεοδομίας) «ευθύνονται έναντι των εναγόντων για οιανδήποτε ζημιά έχουν υποστεί… και της αντίστοιχης διάπραξης των αστικών αδικημάτων της ιδιωτικής οχληρίας, παράβασης ευθύνης εργοδότη και παράβασης θέσμιου καθήκοντος…».

Για τους εναγομένους 1(Σωτήρης Λιασής), 2(Μαρούλα Λιασή), 5(Επίσημος Παραλήπτης ως εκκαθαριστής της περιουσίας της εταιρείας «Liasιs Shoelasts Company Ltd») & 7(Δήμος Λατσιών) δεν έχει αποδειχθεί στον απαιτούμενο βαθμό οιαδήποτε ευθύνη έναντι των εναγόντων και οι αγωγές εναντίον τους απορρίφθηκαν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top