ΚΟΣΜΟΣ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το παιχνίδι ενός νηπίου στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το παιχνίδι ενός νηπίου στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νήπιο 3,5 ετών φέρεται να ευθύνεται για πολύνεκρη τραγωδία σε πολυκατοικία του Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Το νήπιο, που πέθανε μαζί με 12 ανθρώπους, έπαιζε με μια κουζίνα αερίου, η οποία προκάλεσε θανατηφόρα πυρκαγιά.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, «ξέσπασε φωτιά και η μαμά του δεν το είχε αντιληφθεί. Το κατάλαβε από τις κραυγές του παιδιού».

Μετά την πυρκαγιά, η γυναίκα βγήκε αμέσως έξω με τα δύο μικρά παιδιά της αφήνοντας την πόρτα ανοικτή. «Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στους επάνω ορόφους», όπως είπε ο επικεφαλής.

«Η φωτιά επεκτάθηκε και το κλιμακοστάσιο λειτούργησε ως καμινάδα. Η φωτιά προχώρησε τόσο γρήγορα στους επάνω ορόφους που οι άνθρωποι δεν είχαν παρά ελάχιστο χρόνο για να αντιδράσουν. Δεν μπορούσαν να κατέβουν. Από εκείνους που το προσπάθησαν, δύο σκοτώθηκαν. Άλλοι γλίτωσαν, τους βοηθήσαμε να κατέβουν από τη σκάλα κινδύνου», αφηγήθηκε ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν στο φλεγόμενο κτίριο. «Υπήρχαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι στη σκάλα κινδύνου όταν έφτασαν οι ομάδες μας εκεί», πρόσθεσε.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί ακόμη να διαπιστώσει αν λειτούργησαν όλοι οι συναγερμοί πυρκαγιάς στο κτίριο.

Η πυρκαγιά αυτή ήταν η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη Νέα Υόρκη από το 1990 – εξαιρουμένων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top