ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δράμα 5μελους οικογένειας- Πώς οι νοσηλευτές έκαναν τα παιδιά να κλάψουν από χαρά- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δράμα 5μελους οικογένειας- Πώς οι νοσηλευτές έκαναν τα παιδιά να κλάψουν από χαρά- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το μεγαλείο της ψυχής τους, έδειξαν οι νοσηλευτές του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι πρόσφεραν χαρά σε μια πενταμελή οικογένεια, με μια σπάνια πρωτοβουλία.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Οι νοσηλευτές του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου της Λεμεσού, κάθε χρόνο, στις γιορτές των Χριστουγέννων, διοργανώνουν του λεγόμενο ‘Secret Santa’. Δηλαδή, ανταλλάζουν δώρα μεταξύ τους σαν συνάδελφοι.

Φέτος όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι νοσηλευτές του εν λόγω Τμήματος, αποφάσισαν όπως αντί να ανταλλάξουν δώρα μεταξύ τους, να μαζέψουν τα χρήματα που θα δίνονταν για την εν λόγω κίνηση και να τα προσφέρουν σε μια πενταμελή οικογένεια, που τα είχε περισσότερο ανάγκη.

Οι νοσηλευτές κατάφεραν να μαζέψουν ένα ποσό περίπου 500 ευρώ. Τα 400 ευρώ προσφέρθηκαν για ρούχα (κυρίως χειμερινά), παπούτσια και παιχνίδια, ενώ τα άλλα 100 ευρώ, δόθηκαν για τρόφιμα. 

Συγκινεί η ιστορία της οικογένειας:

Η πενταμελής οικογένεια αποτελείται από τους δυο γονείς, δύο παιδιά ηλικίας 8 και 6 ετών, αλλά και ένα βρέφος.

Τα παιδιά, όπως μας αναφέρθηκε, πήγαιναν σχολείο, με την ίδια καλοκαιρινή φανέλα του σχολείου (άσπρη) και με καλοκαιρινά παπούτσια (σάνδαλα).

Οι δύο γονείς, δεν έχουν να προσφέρουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους, ενώ και στην κατοικία όπου διαμένουν, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις.

Όλα τα πιο πάνω, οι νοσηλευτές του Παθολογικού Τμήματος, τα έμαθαν τυχαία, όταν ο πατέρας της οικογένειας, νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα τους, λόγω ασθένειας.

Ο πατέρας νοσηλεύθηκε για ένα περίπου μήνα στο Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαγνώσθηκε ότι πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Επίσης, τα παιδία, πήγαιναν σε σχολείο όπου φοιτούσαν και τα παιδιά μιας εκ των νοσηλευτριών του Νοσοκομείου, έτσι επιβεβαιώθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εν λόγω οικογένεια.

Ο πατέρας, δούλευε μέχρι πρότινος σε οικοδομή, από την οποία όμως απολύθηκε, μετά από την απουσία του λόγω ασθένειας. Η μητέρα δυστυχώς, δεν είχε κάποια εργασία. 

Τα δώρα και η αντίδραση των παιδιών

Οι νοσηλευτές αποφάσισαν να δώσουν τα δώρα στα παιδιά, την ημέρα που έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου.

Η αντίδρασή τους; Άκρως συγκινητική. Χαμόγελα, συγκίνηση και ευτυχία, ήταν ζωγραφισμένα στο πρόσωπό τους.

Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα δώρα, ωστόσο το παράδοξο, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι ότι χάρηκαν περισσότερο τα ρούχα και τα παπούτσια, παρά με τα παιχνίδια, όπως θα ήταν μάλλον, πιο αναμενόμενο. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top