ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΡAΣΟΛ: «Βουράτε τζιαί εν καρκίνος τούντα πράματα» - Δεν έδιναν στους κατοίκους τα αποτελέσματα μετρήσεων-VIDEO

ΑΣΤΡAΣΟΛ: «Βουράτε τζιαί εν καρκίνος τούντα πράματα» - Δεν έδιναν στους κατοίκους τα αποτελέσματα μετρήσεων-VIDEO

Συγκλονίζει η μαρτυρία κατοίκου, η οικία του οποίου βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο Astrasol στα Λατσιά, αφού ενώ αρχικά διαμαρτύρονταν για οχληρία, στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι ζούσαν για χρόνια δίπλα σε τόνους καρκινογόνου ουσίας.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Καλεσμένος στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, την Τρίτη 2/1, ο κ. Ιωνάς διηγήθηκε πως εκεί που οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για το θόρυβο του εργοστασίου, ένα περιστατικό καρκίνου σε παιδί αποκάλυψε ότι έμεναν δίπλα από τόνους καρκινογόνου ουσίας.

Συγκεκριμένα, όταν ένα παιδί από την περιοχή διαγνώστηκε με καρκίνο, οι γιατροί ρώτησαν αν υπάρχει κοντά κάτι επικίνδυνο. Τότε, ο κ. Ιωνάς πρόσεξε κάποια βαρέλια στα οποία υπήρχε πάνω νεκροκεφαλή, τα οποία φωτογράφησε και στη συνέχεια ζήτησε τη γνώμη γιατρού.

«Κύριε Ιωνά, βουράτε και είναι καρκίνος τούτα τα πράματα» είπε η γιατρός στον κάτοικο, μόλις κατάλαβε για τι ουσίες πρόκειται.

«Φοβόμουν να ανοίξω το παράθυρο, να βάλω μια καρέκλα για την γυναίκα μου στη βεράντα» ανέφερε ο κ. Ιωνάς, δείχνοντας έτσι την αποπνικτική κατάσταση που επικρατούσε στη περιοχή.

Πάντως, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεόπεμπτου, μεταξύ άλλων μίλησε για αδυναμία του κράτους, που αναδείχθηκε από των αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Στην περιοχή, είπε ο Επίτροπος, είχαν δοθεί άδειες για ελαφριές βιομηχανίες καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με το εργοστάσιο να αλλάζει στη πορεία χρήση.

Ακόμη, ο κ. Θεόπεμπτου ανέφερε ότι το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, είχε κάνει κάποιες μετρήσεις στη περιοχή, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έδινε στους κατοίκους και τα ζήτησε ο ίδιος σαν Επίτροπος Περιβάλλοντος, γεγονός που έδωσε το έναυσμα για τον αγώνα των κατοίκων για κλείσιμο του εργοστασίου.

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top