ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 30 Ιανουαρίου η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Στις 30 Ιανουαρίου η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου σχεδιάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο σχετικός προγραμματισμός αποφασίστηκε στις σημερινές ανεπίσημες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Καζακστάν.

 

Η εξαμηνιαία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρόκειται να υποβληθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το αργότερο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και μαζί με την έκθεση στρατηγικής αναθεώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που επιδόθηκε στα μέλη τον Δεκέμβριο, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων για τις αλλαγές που θα γίνουν, κυρίως στον αριθμό των μελών της δύναμης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση του ΓΓ είναι το στρατιωτικό σκέλος να μειωθεί στους 802, ωστόσο η μείωση αυτή να μην καταγραφεί και στον προϋπολογισμό, αφού ίσως χρειαστούν περαιτέρω αλλαγές, στην περίπτωση διευθέτησης.

Βάσει του προγράμματος της προεδρίας του Καζακστάν, η ενημέρωση των δυνάμεων που συνεισφέρουν με προσωπικό στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα γίνει την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και η ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στις 17 Ιανουαρίου. Εκεί κοντά αναμένεται και να παρουσιαστεί από τους Βρετανούς το σχέδιο ψηφίσματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top