ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη υποδοχή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη – Υπογραφή συμφωνιών στο Ριάντ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίσημη υποδοχή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη – Υπογραφή συμφωνιών στο Ριάντ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίσημης υποδοχής έτυχε το πρωί της Τετάρτης (3/1) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, στο Παλάτι, στο Ριάντ, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης Κύπριου Προέδρου στη χώρα κατά την οποία αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφτασε χθες βράδυ (2/1) στο Ριάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Βασιλιάς.

Θα ακολουθήσουν επίσημες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή συμφωνιών.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με τη συνάντηση του Προέδρου με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council) Abdul Latif Bin Rashid Al Zayani, ο οποίος δήλωσε ότι οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας-Κύπρου έχουν γίνει πιο στενές υπό την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τον κ. Zayani, με τον ΓΓ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να ευχαριστεί την Κύπρο για τις θέσεις που τηρεί εντός της ΕΕ σε θέματα που αφορούν τη Σαουδική Αραβία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών, Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κατά την παραμονή του στο Ριάντ θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της κυπριακής εταιρείας J&P, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top