ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεγκτική Υπηρεσία: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βασιλείου και Σοφοκλέους

Ελεγκτική Υπηρεσία: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βασιλείου και Σοφοκλέους

Ως απαράδεκτες απορρίπτει δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ η Ελεγκτική Υπηρεσία το πρωί, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένει από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο το θέμα εξετάζεται ενδελεχώς και το Υπουργείο θα επανέλθει σύντομα.

Από το γραφείο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας λέχθηκε στο ΚΥΠΕ, όταν επικοινώνησε με το εν λόγω γραφείο, ότι αργότερα σήμερα (σ.σ. 3/1) αναμένεται να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση για το θέμα.

Σε ανακοίνωση της η Ελεγκτική Υπηρεσία «απορρίπτει ως απαράδεκτες τις σημερινές δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου στο κρατικό ραδιόφωνο εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

«Όλα τα γεγονότα για την υπόθεση έχουν εξηγηθεί στη χθεσινή (2/1) ανακοίνωση της Υπηρεσίας μας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «φθάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε γιατί δεν αποκρύψαμε από την έκθεση μας μια αναφορά που περιλήφθηκε αυτούσια σε ετήσιες εκθέσεις 5 φορές προηγουμένως, και δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ιδρώσει το αυτί οποιουδήποτε».

«Καλούμαστε να απολογηθούμε επειδή αυτή τη φορά, λόγω του μικρού μεγέθους της Έκθεσης, οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν το συγκεκριμένο θέμα», σημειώνεται.

«Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω από σεβασμό στο θεσμό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μόνο που μπορεί να λεχθεί είναι πως, αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης», συνεχίζει η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία «απαράδεκτες είναι, κατά την άποψη μας, και οι δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλη Σοφοκλέους, ο οποίος μίλησε για ανθρωποφαγία και δημόσια διαπόμπευση».

«Το μόνο που αποδεικνύουν είναι κουλτούρα συγκάλυψης και εξηγούν τη διαχρονική ανοχή που επιδείχθηκε τόσα χρόνια για το θέμα αυτό από το Υπουργείο Εξωτερικών», προστίθεται.

«Αναμένουμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top