ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ: Η τελευταία πράξη του δράματος – Εν εξελίξει ξεπούλημα

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ: Η τελευταία πράξη του δράματος – Εν εξελίξει ξεπούλημα

Πέφτει η αυλαία για τις Κυπριακές Αερογραμμές την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου σε Γενική Συνέλευση των πιστωτών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα τοποθετηθούν οι πιστωτές επί του σχεδίου της εκκαθάρισης, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι τα ποσά που θα είναι διαθέσιμα για διανομή στην περίπτωση εγκρίσεως του Σχεδίου Διακανονισμού θα είναι περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος, οι εκκαθαριστές κοστολογούν τις απαιτήσεις των πρώην υπαλλήλων της Εταιρείας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στα €18.600.778, την ώρα που αξιώσεις ύψους €34.402.720 δεν δικαιολογούνται.

Αν το Σχέδιο Διακανονισμού δεν εγκριθεί, οι εκκαθαριστές τονίζουν ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στη διανομή μερίσματος, καθώς και στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Εν τω μεταξύ, δύο τάξεις προνομιούχων πολιτών περιλαμβάνει το Σχέδιο Διακανονισμού. Η πρώτη περιέχει το σύνολο των υπαλλήλων της Εταιρείας και η δεύτερη την Κυπριακή Δημοκρατία για απλήρωτους φόρους ή τέλη και για το ποσό του ελλείμματος του Ταμείου Προνοίας Υπαλλήλων Κυπριακών Αερογραμμών.

«Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή»

Μετά το όνομα, το λογότυπο, το αεροσκάφος, τα εξαρτήματα και τα ακριβά αγαθά των Κυπριακών Αερογραμμών, σειρά παίρνουν τα μαχαιροπίρουνα και οι δίσκοι της Εταιρείας προς πώληση.

Πέραν αυτών, πωλούνται ένα αυτοκίνητο Mitsubishi L300 Minibus, γεννήτριες, ψυγεία νερού, πάγκοι εργασίας, μουσαμάς χρώματος μπλε, σταντ που ζυγίζουν βαλίτσες, κάλαθοι σκουπιδιών, υπολογιστές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, γραφεία, βιβλιοθήκες και καρέκλες.

Ακόμα, προς πώληση διατίθενται στολές, μαχαιροπίρουνα, κουτάλια, δοχεία καφέ, δίσκοι φαγητού και μπωλ.

Αναντίλεκτα, πρόκειται για ένα κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου που σε μια βδομάδα θα πρωταγωνιστήσει στην τελευταία πράξη του δικού του δράματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top