ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εξηγήσεις σε έντονο ύφος και σχετικά με την επίμαχη δήλωσή του αναφορικά με την ΑΟΖ της «παρανόμου οντότητας» των κατεχομένων έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του για την ΑΟΖ, ανέφερε ενώπιον των ΜΜΕ πως η δήλωσή του διαχωριζόταν σε δύο σκέλη.

Το ένα σκέλος αφορούσε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την ΑΟΖ και τα ενεργειακά υπογραμμίζοντας ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει και στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους «συνεπώς οι απειλές της Τουρκίας δεν έχουν θέση».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η δήλωση έγινε προς ανάδειξη της τουρκικής αντιφατικότητας και υποκρισίας, σημειώνοντας ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε σύγκρουση με όσους προσπάθησαν να μειώσουν την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που επέστρεψε από το Ριάντ, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να αντιμετωπίσει τις απειλές της Τουρκίας, εφόσον σε αυτήν αναφέρθηκε στην επίμαχη δήλωσή του, και ως εκ τούτου προχωρά στην ενάσκηση των δικαιωμάτων της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ακριβώς κατεγράφη: «Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παράνομης οντότητας. Και, συνεπώς, δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top