ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Όταν πετάξαμε 575,000 ψηφοδέλτια εξαιτίας ενός ‘τραγικού‘ λάθους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Όταν πετάξαμε 575,000 ψηφοδέλτια εξαιτίας ενός ‘τραγικού‘ λάθους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θέμα ψηφοδελτίων είχαμε και το 2013! Τότε, ειχε αποφασιστεί η αχρήστευση όλων των ψηφοδελτίων με ένα κόστος πέραν των 40,000 Ευρώ.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Η περίπτωση με τους «πολικάντηδες» στο ψηφοδέλτιο των Προεδρικών Εκλογών του 2018 (βλ. μήνυμα του υποψηφίου Χάρη Αριστείδου) έφερε στο προσκήνιο παλιά υπόθεση από τις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές του 2013. Συγκεκριμένα, τότε είχαν πεταχτεί κυριολεκτικά στον κάλαθο των αχρήστων 575,000 ψηφοδέλτια, λόγω τραγικού λάθους που κινδύνεψε να "ρίξει" την διαδικασία των εκλογών.

Η αγωγή της Guiness

Ο Αντρέας Ευστρατίου (ο οποίος είναι υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές του 2018) είχε χρησιμοποιήσει το έμβλημα της εταιρείας έκδοσης βιβλίων την «Guiness World Record».

Ο λόγος που ο ίδιος κ. Ευστρατίου χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο σύμβολο ήταν το γεγονός ότι ήταν κάτοχος του ρεκόρ Guiness. Συγκεκριμένα ο οίκος νυφικών που έχει, κατασκεύασε τη μακρύτερη ουρά νυφικού φορέματος στον κόσμο.

Όμως, ευθύνες υπάρχουν και στην υπηρεσία εκλογών, αφού θεώρησε ότι δεν υπάρχει θέμα στην χρησιμοποίηση της εμπορικής επωνυμίας της παγκοσμίου φήμης εταιρείας.

Από την πρώτη στιγμή ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι θα διεκδικηθούν τα έξοδα της επανεκτύπωσης από τον υποψήφιο.

Η απόφαση όμως του δικαστηρίου για τα έξοδα επανεκτύπωσης (40,000 Ευρώ) προέβλεπε ότι θα πρέπει να τα διαμοιραστούν μεταξύ τους ο υποψήφιος και η Πολιτεία (δηλαδή οι φορολογούμενοι). Με απλά λόγια, Ευστρατίου και φορολογούμενοι να καταβάλουν από 20.000 ευρώ.

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο κ. Ευστρατίου είναι και φέτος για 4η συνεχόμενη φορά υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε σημαίνει ότι αυτό το ποσό έχει διευθετηθεί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top