ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ: Ενδεχόμενη δίκη στην Ελλάδα για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

ΑΘΗΝΑ: Ενδεχόμενη δίκη στην Ελλάδα για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μελετά η ελληνική κυβέρνηση, σε περίπτωση που ζητηθεί κάτι τέτοιο από την Άγκυρα.

Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ελληνική νομοθεσία δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι οι οκτώ αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα την επόμενη μέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη και για αυτό το λόγο μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματος που έχουν τελεστεί σε άλλη χώρα.

Ο Έλληνας Υπουργός υποστήριξε ότι το θέμα της έκδοσης των οκτώ έχει οριστικά κλείσει και χαρακτήρισε απολύτως σεβαστή την απόφαση του Αρείου Πάγου. «Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», σημείωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top