ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη – Αποσύρει τη στήριξη ο Γιαλλουρίδης - ΔΗΛΩΣΗ

Τριγμοί στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη – Αποσύρει τη στήριξη ο Γιαλλουρίδης - ΔΗΛΩΣΗ

Τριγμούς και στις υποψηφιότητες προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για την ΑΟΖ και τη στάση της Τουρκίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, με σαφή προσανατολισμό κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, απέσυρε το πρωί της Πέμπτης (4/1) τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιαλλουρίδης ήταν ανάμεσα στους 100 που στήριξαν την υποψηφιότητα κατά την υποβολή που έγινε την Παρασκευή (29/12) στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

Το όνομα του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς είχε εκφραστεί πολλάκις στο παρελθόν τόσο κατά της ΔΔΟ όσο και κατά ενός νέου σχεδίου τύπου Ανάν, ενώ άσκησε έντονη κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για πολιτικές του ενέργειες.

Στη δήλωσή του εξηγεί ότι επικρότησε «την αλλαγή πλεύσης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ως αποτέλεσμα υιοθέτησης διαχρονικών και επανειλημμένων τοποθετήσεών» του, αλλά «η πρόσφατη δήλωσή του για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας» τον αναγκάζει να αποσύρει την στήριξη.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Αναφορικά προς την δημοσιοποίηση του ονόματος μου σχετικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

Επικρότησα την αλλαγή πλεύσης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ως αποτέλεσμα υιοθέτησης διαχρονικών και επανειλημμένων τοποθετήσεών μου, η οποία αφορούσε πρωτίστως στην διαχείριση του Κυπριακού για απόσυρση άνευ ετέρου των κατοχικών στρατευμάτων, των εγγυητικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την διασφάλιση ενός καθόλα δημοκρατικού κράτους. Τονίζω, εν προκειμένω, πως οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους προέδρους ζητούσε την συμβολική υποστήριξη μου, μετά από εξαγγελία αναλόγου θέσης, θα την είχε ανεπιφυλάκτως. Χαιρέτισα, επίσης, την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, την οποία πιστώνεται ο Πρόεδρος.

Όμως, η πρόσφατη δήλωσή του για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή και τον πολιτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και τους αγώνες για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, έχω καθήκον να υπακούσω στην συνείδησή μου, η οποία μου επιβάλλει να δηλώσω ρητά ότι αυτές τις ύστατες για τον τόπο ώρες δεν μπορώ να συνυπογράψω μελλοντικά σχέδια τύπου Ανάν επί τα χείρω.

Αποσύρω την υποστήριξή μου προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και προτρέπω τους Κυπρίους να στηρίξουν τον υποψήφιο, τον οποίο αισθάνονται πως θα τηρήσει την θέση επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.

Παραμερίζοντας ιδεολογικές ή κομματικές αντιπαλότητες, με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κρίνουν τα πεπραγμένα μας, πρέπει να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο και ενωμένοι να πορευθούμε προτάσσοντας στρατηγική απαλλαγής της Κύπρου από την κατοχή και αποκατάσταση της ελευθερίας.

Η μόνη εγγύηση για την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο και αποφυγή συνεπακόλουθης τουρκοποίησης είναι η απόρριψη των εγγυητικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και η εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής καθολικά, ενιαία και αδιαίρετα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top