ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων: «Προσωρινό το σύστημα της ΚΟΠ»

Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων:  «Προσωρινό το σύστημα της ΚΟΠ»

Οδηγίες για τη λήψη τεχνικών μέτρων σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, που οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων καταχωρούν στην πλατφόρμα THEASIS, στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, έδωσε την Πέμπτη 4/1 η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, μετά από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με εκπρόσωπους του ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της εταιρείας Hellenic Technical Enterpises Ltd, που διαχειρίζεται την εφαρμογή THEASIS την οποία η ΚΟΠ εγκατέστησε και λειτουργεί στην ιστοσελίδα της, για υλοποίηση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ημερομηνίας 19/12/2017, η κ. Λοïζίδου Νικολαΐδου διευκρινίζει ότι συμφώνησε στην προσωρινή εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο «δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τη δημιουργία Μητρώου Κάρτας Φιλάθλων, που επιβάλλεται από τη Νομοθεσία».

«Κατόπιν διαβεβαιώσεων που μου δόθηκαν, το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί προσωρινά από την ΚΟΠ, σε αναμονή της πλήρους εφαρμογής του Νόμου για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, του οποίου, καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή, είναι ο ΚΟΑ. Ενημέρωσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι, το μέτρο αυτό θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, στο μέτρο του δυνατού και ότι δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την πλήρη και οριστική εφαρμογή του πιο πάνω Νόμου», αναφέρει στη δήλωσή της η Επίτροπος.

Όπως εξηγεί η κ. Λοïζίδου Νικολαΐδου «υποχρεωτικά, οι φίλαθλοι θα καταχωρούν το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας, την ημερομηνία γέννησης και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση και προαιρετικά, τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ όλα τα στοιχεία θα καταστρέφονται 96 ώρες, μετά τη λήξη του κάθε αγώνα».

Επιπλέον, ενημέρωσε όλους του εμπλεκόμενους φορείς ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και ότι δεν θα διστάσει να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις αν διαπιστώσει αποκλίσεις ή μη συμμόρφωση από τις οδηγίες που έχει δώσει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top