ΚΟΣΜΟΣ

Απολογία Μέι για αναβολή 55.000 χειρουργικών επεμβάσεων

Απολογία Μέι για αναβολή 55.000  χειρουργικών επεμβάσεων

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απολογήθηκε για την αναβολή των περίπου 55.000 μη επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν προγραμματισμένες στα δημόσια νοσοκομεία της Αγγλίας, λόγω της υψηλής πίεσης που δέχονται κυρίως τα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών αυτόν το χειμώνα.


Επισκεπτόμενη νοσοκομείο στην κομητεία του Σάρεϊ στη νότια Αγγλία η κα Μέι είπε: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο, ξέρω ότι είναι εκνευριστικό, ξέρω ότι είναι απογοητευτικό για τον κόσμο και απολογούμαι».

Η Πρωθυπουργός πέρασε μιάμιση ώρα συνομιλώντας με προσωπικό και ασθενείς στο νοσοκομείο Frimley Park, το οποίο κατέγραψε πληρότητα κλινών σε ποσοστό 99,8% την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στα νοσοκομεία της Αγγλίας κατά την περίοδο των εορτών ανήλθε στο 91,7%. Το όριο στην πληρότητα κλινών για να θεωρηθεί ότι ένα νοσοκομείο παρέχει περίθαλψη με ασφάλεια στους ασθενείς είναι 85%.

Παράλληλα, νεότερα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία εβδομάδα του 2017 συνολικά 16.893 ασθενείς περίμεναν για περισσότερο από μισή ώρα μέσα στο ασθενοφόρο καθώς το τμήμα των επειγόντων δεν ήταν σε θέση να τους δεχθεί.

Η κα Μέι ευχαρίστησε το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) για το πώς ανταποκρίθηκαν στην αυξημένη πίεση της περιόδου των εορτών.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι δεν έχει δεσμεύσει επαρκή κονδύλια για το NHS, με αποτέλεσμα την τρέχουσα κατάσταση κρίσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top