ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

11 χρόνια στο «περίμενε» για τίτλους ιδιοκτησίας 142 προσφυγικές οικογένειες

11 χρόνια στο «περίμενε» για τίτλους ιδιοκτησίας 142 προσφυγικές οικογένειες

Προσφυγικά οικόπεδα ως αντιστάθμισμα για το γεγονός ότι δεν τους παραχωρήθηκε άλλη στεγαστική βοήθεια αναμένουν 142 οικογένειες προσφύγων εδώ και 11 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») και εκπροσώπους των δικαιούχων, τα σπίτια που τους διέθεσε το κράτος είναι τουρκοκυπριακά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να τιτλοποιηθούν, ενώ υπάρχει η απορία αν η κωλυσιεργία στοχεύει στο να φύγουν οι ίδιοι από τη ζωή και οι κληρονόμοι τους να μείνουν μετέωροι.

Οι δικαιούχοι υπέδειξαν πως οι διαχωρισμός των οικοπέδων έχει ολοκληρωθεί, οπόταν ο δρόμος προς τιτλοποίηση είναι ανοικτός, όμως το κράτος δεν θα έχει οποιοδήποτε επιπλέον κόστος.

Σύμφωνα δε με το Υπουργείο Εσωτερικών, το θέμα των τίτλων χειρίζεται το Τμήμα Κτηματολογίου από τον περασμένο Οκτώβριο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής των δικαιούχων, Ξένιος Χατζηχριστοδούλου, εξέφρασε την απορία αν θα παραχωρηθούν τίτλοι ή αν αναζητούνται προφάσεις για να παγιωθεί η κατάσταση, από τη στιγμή που εστάλη επιστολή στις 28 Νοεμβρίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Στην επιστολή περιέχεται και η απόφαση ΑΡ.63.389 της 18ης Φεβρουαρίου 2007 από την κυβέρνηση Παπαδόπουλου, η οποία παραχώρησε «αντισταθμιστικό οικόπεδο» σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τ/κ σπίτια.

Αναφέρεται επίσης πως με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται δίκαιη και ίση μεταχείριση απέναντι στους πρόσφυγες, καθώς και ενέργεια της κυβέρνησης Χριστόφια, η οποία προχώρησε σε παραχώρηση οικοπέδων στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς σε 142 οικογένειες προσφύγων της δυτικής Λευκωσίας.

Στην επιστολή εξηγείται ότι η επιτροπή των δικαιούχων επεσκέφθη πολλές φορές την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, το Κτηματολόγιο και άλλες υπηρεσίες του κράτους, αλλά «τίποτα δεν γίνεται».

«Διερωτόμαστε πραγματικά υπό ποιες συνθήκες μπορούν οι αρμόδιοι του κράτους να μεταχειρίζονται με αυτό τον τρόπο 142 οικογένειες Ελληνοκυπρίων προσφύγων», αναφέρει η επιστολή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top