ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Με τη μετεξέλιξη να δημιουργηθούν συνθήκες ομαλής πορείας» - VIDEO

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Με τη μετεξέλιξη να δημιουργηθούν συνθήκες ομαλής πορείας» - VIDEO

Προσπάθειά μας είναι η ενεργοποίηση χωρών φίλα προσκείμενων προς την Τουρκία για να ασκήσουν την επιρροή τους, έτσι ώστε αυτή να συνειδητοποιήσει ότι για να υπάρξει λύση θα πρέπει να εγκαταλείψει αξιώσεις που δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνοκυπριακή κοινότητα ή που εγγυώνται μεν την ασφάλεια της μιας κοινότητας, αλλά αποτελούν την ίδια ώρα απειλή για την άλλη κοινότητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υποψήφιος για επανεκλογή στην προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως πρώτος και σημαντικότερος στόχος του, εάν επανεκλεγεί, θα παραμείνει η επίλυση του Κυπριακού.

Ερωτηθείς σε ποιό βαθμό θεωρεί ότι ο κόσμος και στις δυο κοινότητες, Ε/κ και Τ/κ, είναι έτοιμοι για μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε πως «ο κόσμος θα μπορεί να αποδεχτεί μια λύση η οποία δεν θα δημιουργεί πλεονεκτήματα για τη μια και μειονεκτήματα για την άλλη κοινότητα, που θα οδηγεί σε μια λειτουργική λύση, μια βιώσιμη λύση που δεν θα καταρρεύσει την επομένη λόγω υπερπρονομίων της μιας εις βάρος της άλλης κοινότητας».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ανέφερε πως «πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε, εάν και εφόσον ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, μίαν πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική, με σταθερότητα στην οικονομία και συνέχιση των προσπαθειών προσέλκυσης νέων επενδύσεων, με νέα κίνητρα, με φορολογικές απαλλαγές κλπ».

Για τα ενεργειακά, σημείωσε πως ένα από τα σημαντικότερα που επιτεύχθηκαν «είναι η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αυτό το έχουμε επιτύχει μέσα από την πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, είτε τις συμμαχίες με τους γείτονες, είτε την εμβάθυνση σχέσεων με ισχυρά κράτη, είτε και μέσα από τη μεθοδευμένη αδειοδότηση εταιρειών κολοσσών».

«Προσελκύσαμε εταιρείες κολοσσούς οι οποίες εκπροσωπούν και μεγάλα συμφέροντα μεγάλων χωρών. Για αυτό και η επιτυχής πορεία των σχεδιασμών όσον αφορά τις έρευνες», σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη πως «υπάρχουν τέτοια συμφέροντα χωρών που δεν επιτρέπουν στην Τουρκία, λόγω και δικών της συμφερόντων και σχέσεων με τις εν λόγω χώρες, να αμφισβητήσει τα προγράμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για τις δημοσκοπήσεις που τον φέρουν να περνά στον δεύτερο κύκλο των προεδρικών εκλογών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού επεσήμανε πως οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τάσεις, σημείωσε πως «δεν επιτρέπεται εφησυχασμός σε κανέναν. Θα πρέπει, εάν θέλεις να επιτύχεις, να εργαστείς μέχρι τέλους, αλλά όχι με ανορθόδοξες μεθόδους, πάντοτε τηρώντας τον πολιτικό πολιτισμό, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς, αντιπαραθέσεις, οξύτητες, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής συνειδητά έχω επιτύχει».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top