ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς εφαρμογή το «νάρκοτεστ» - Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο

Προς εφαρμογή το «νάρκοτεστ» - Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο

Εντός Ιανουαρίου, συγκεκριμένα μέχρι τις 15 του μήνα, αναμένεται να εφαρμοστεί το νάρκοτεστ όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στις Κεντρικές Φυλακές, θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί διάταγμα μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο και θα εξετάσει τη σχετική πρόταση στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης 9 Ιανουαρίου. «Μετά την έκδοση του διατάγματος οι αρχές είναι έτοιμες για να τεθεί σε άμεση εφαρμογή το νάρκοτεστ» τόνισε.

«Πρόκειται για ένα μέτρο, η ανάγκη για την εφαρμογή του οποίου έχει προκύψει από τα στοιχεία που τηρούνται για τα τροχαία δυστυχήματα» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξηγώντας ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ταχύτητα ή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αλλά επεκτείνεται και στις περιπτώσεις που οδηγοί έχουν κάμει προηγουμένως χρήση ναρκωτικών.

Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα γίνεται ο έλεγχος, ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι θα γίνεται αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης μετά από έλεγχο ο οποίος θα γίνει. «Δηλαδή μπορεί να σταματήσουν έναν οδηγό για έλεγχο αλκοόλης ή οποιοδήποτε άλλο έλεγχο και απ’ εκεί και πέρα θα μπορεί ο αστυνομικός αξιολογώντας τον συγκεκριμένο οδηγό να του ζητήσει να υποβληθεί σε νάρκοτεστ».

«Δεν θα είναι καθολικοί (οι έλεγχοι) δηλαδή να εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου και όποιος οδηγός περνά να υποβάλλεται σε αυτό τον έλεγχο» εξήγησε, αναφέροντας πως πρόκειται για στοχευμένο μέτρο.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι το σύστημα ελέγχου είναι παρόμοιο με εκείνο του άλκοτεστ μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιείται το σάλιο αντί ο αέρας εκπνοής. Το σύστημα θα καταδεικνύει κατά πόσο κάποιος έκανε χρήση ναρκωτικών.

Σημείωσε δε πως στην περίπτωση που υπάρχει αμφισβήτηση τότε θα γίνεται εξέταση του δείγματος σάλιου σε σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου, τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top