ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο μίστερ 85 εκατομμύρια ευρώ «καθάρισε»! Στο τέλος οι «μπέμπηδες» (video)

Ο μίστερ 85 εκατομμύρια ευρώ «καθάρισε»! Στο τέλος οι «μπέμπηδες» (video)

Ο Βέρτζιλ φαν Ντάικ ξεκίνησε να κάνει απόσβεση των 85 εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησε η Λίβερπουλ για την μεταγραφή του, καθώς σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο ντέρμπι του Κυπέλλου με την Έβερτον (2-1).

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο «Άνφιλντ» με πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετά φάουλ και… επική κοκορομαχία μεταξύ Ρομπέρτο Φιρμίνο – Μέισον Χολγκέιτ στο 41′, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Τζέιμς Μίλνερ να εκτελεί εύστοχα το (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε ο Άνταμ Λαλάνα στο 35ο λεπτό.

Ο προπονητής της Έβερτον, Σαμ Αλαρντάις, «τόλμησε» να αντικαταστήσει τον αρχηγό της ομάδας του, Γουέιν Ρούνεϊ, με τον Αντεμόλα Λούκμαν στο 53′ και δικαιώθηκε, καθώς 14 λεπτά αργότερα ο Ισλανδός διεθνής κεντρικός χαφ Γκίλφι Σίγκουρντσον ισοφάρισε, με ωραίο πλασέ έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Η λύτρωση για τους «Reds» του Γιούργκεν Κλοπ ήρθε στο 84ο λεπτό, με τον νεοαποκτηθέντα Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Βέρτζιλ φαν Ντάικ να διαμορφώνει το τελικό 2-1, σκοράροντας στο ονειρεμένο ντεμπούτο του με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και χαρίζοντας στην Λίβερπουλ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

 

Πηγή: www.sdna.gr

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη, όμως χρειάστηκε δύο γκολ στο τέλος (84’ Λίνγκαρντ, 90’ Λουκάκου) για να προκριθεί επί της Ντέρμπι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να μην ρισκάρει, κάνοντας εκτεταμένο ροτέισον στο ματς με την Ντέρμπι, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να σκοράρει η ομάδα του και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Όχι ότι δεν το άξιζε, καθώς οι κόκκινοι διάβολοι έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και τελικά επιβλήθηκαν με 2-0, με τον Λίνγκαρντ να δίνει ξανά τη λύση και τον Λουκάκου να έρχεται από τον πάγκο για να τελειώσει τα πάντα.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Μέχρι το 21’ οι γηπεδούχοι είχαν ήδη χάσει πέντε ευκαιρίες (3’ Λίνγκαρντ, 5’ Πογκμπά, 17’, 19’ Ράσφορντ, 21’ Μάτα), όμως είτε η δική τους αστοχία είτε ο Κάρσον με τις αποκρούσεις του κρατούσαν το 0-0. Κάπου εκεί ήρθε ένα μικρό ξέσπασμα για την Ντέρμπι, που απείλησε σε τρεις περιπτώσεις (22’ Όλσον, 23’ Πιρς, 28’ Γουίναλ), αλλά μέχρι εκεί. Στο 35’ ο Ράσφορντ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί στη μεγαλύτερη διάρκεια. Μάτα (53’) και Λουκάκου (55’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, ο Λόρενς απείλησε από μακριά για την Ντέρμπι στο 59’ και στη συνέχεια μέχρι το τέλος είχαμε μόνο Γιουνάιτεντ. Ο Πογκμπά έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, ο Ράσφορντ είχε και δεύτερο δοκάρι στο 71’ και ο Λίνγκαρντ έλυσε το γόρδιο δεσμό, κάνοντας το 1-0 με γκολάρα στο 84’. Αυτό ήταν το 11ό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, όσα είχε μαζί τις δύο προηγούμενες σεζόν! Τα πάντα είχαν τελείωσει, με τον Λουκάκου να κάνει το τελικό 2-0 στην κόντρα στο 90’.

Πηγή: www.gazzetta.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top