ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προέκυψε πρόβλημα με το ‘Blue Marine’

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προέκυψε πρόβλημα με το ‘Blue Marine’

Πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει σχετικά με την έναρξη των εργασιών, για τους ‘ουρανοξύστες’ που αναμένεται να ανεγερθούν πλησίον της μαρίνας Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Cyprus Mail, ο δήμος Λεμεσού αξιολογεί επί του παρόντος την έγκριση ενός υπουργικού συμβουλίου για την κατασκευή δύο πολυώροφων κτιρίων κοντά στην ακτή, η οποία φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του δικαστηρίου για τον τρόπο με τον οποίο η ανάπτυξη θα επηρεάσει τους κατοίκους της περιοχής, προέκυψε την Παρασκευή 5/1.

Η υπόθεση αφορά το έργο ‘Blue Marine’, μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ που ανέλαβε γνωστή κατασκευαστική εταιρεία, που πρόκειται να κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα, μεταξύ της λεωφόρου Ρούσβελτ και του εργοστασίου της KEO.

Με έκταση περίπου 38.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελείται από δύο πύργους με 29 και 33 ορόφους και δύο κτίρια με πέντε και εννέα ορόφους. Θα περιλαμβάνουν πολυτελείς κατοικίες και υπερσύγχρονα γραφεία.

Το αμφισβητούμενο στοιχείο του σχεδίου συνίσταται σε ένα σχέδιο για την κατάργηση ενός δημόσιου δρόμου, ώστε η κατασκευή να μπορεί να προχωρήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Πολίτης’.

Δύο ιδιοκτήτες ακινήτων με κατοικίες στον παρακείμενο δρόμο αμφισβήτησαν την άδεια οικοδόμησης και ανέλαβαν την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου, μαζί με το δήμο Λεμεσού, καθώς υποστήριζαν ότι θα μειώσει την αξία των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι πρέπει να υπενθυμίσουμε την έγκριση που δόθηκε στον κύριο του έργου για την απόσυρση του δημόσιου δρόμου.

Παρ 'όλα αυτά, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε στον δήμο τη δυνατότητα να χορηγήσει στην κατασκευαστική εταιρεία, άδεια για το έργο Blue Marine με τον τρόπο που σχεδιάστηκε αρχικά.

"Ο δήμος Λεμεσού θα ακολουθήσει τις διατάξεις του νόμου", δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι αξιολογούν πώς να προχωρήσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top