ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Έβγαλαν τα μαχαίρια οι υποψήφιοι – Μια ανάσα από την πρώτη Κυριακή

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Έβγαλαν τα μαχαίρια οι υποψήφιοι – Μια ανάσα από την πρώτη Κυριακή

Είκοσι μέρες μας χωρίζουν από την πρώτη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών και οι διαξιφισμοί δίνουν και παίρνουν μεταξύ των υποψηφίων και των επιτελείων τους.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη 

Πανηγυρικά και με προεκλογικό ύφος χαιρέτισε τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Παγκύπριο Συνέδριό της ο υποψήφιος για επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εκθειάζοντας την πολιτική της προηγούμενης πενταετίας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους ανθυποψήφιούς του σημειώνοντας ότι «άλλοι είναι που εκδίδουν επιταγές χωρίς να υπάρχει ούτε καν ταμείο ούτε καν να υπάρχει λογαριασμός στην τράπεζα».

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούσε η συνέντευξη του Σταύρου Μαλά στον Φρίξο Δαλίτη («Ο Φιλελεύθερος»), στον οποίο κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «προτίμησε να γίνει αρεστός και όχι ωφέλιμος στη διαχείριση του Κυπριακού».

Ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωνε ότι έχει αποτύχει η πολιτική Αναστασιάδη και Μαλά, τους οποίους τοποθετεί στο ίδιο καζάνι από την αρχή της προεκλογικής περιόδου και πιο πριν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Γιώργος Λιλλήκας εκπυρσοκρότησε. Εξαπολύοντας πυρά προς το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου και κατηγορώντας για «επιχείρηση λασπολογίας», ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κατήγγειλε ότι «άλλοι είναι εκείνοι που επιχείρησαν με ανταλλάγματα και συνδιαλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες να με πείσουν να αποσυρθώ».

Έσχατος και μη εξαιρετέος ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως «καθαρή επιλογή» και ως η μόνη αντιομοσπονδιακή υποψηφιότητα των εκλογών.

Και ενώ προχωρά η προεκλογική διαδικασία, όπως πάντα, ο Μάριος Καρογιάν, σύμφωνα με σχόλιο του Κώστα Βενιζέλου («Ο Φιλελεύθερος»), οργάνωσε συγκέντρωση στο Σούνι της Λεμεσού. Αντικείμενο, όπως λέγεται, ήταν η ψήφος στον πρώτο γύρο των προεδρικών, χωρίς φυσικά να επικροτείται ο εκλεκτός του ΔΗΚΟ.

Όλα αυτά, ενώ οι Τουρκοκύπριοι, με την 'ψήφο' τους, κλείνουν τις πόρτες με τις ελεύθερες περιοχές. Η δεξιά κερδίζει τις εκλογές και όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα θα κόβει και θα ράβει τόσο στο Κυπριακό όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τα κατεχόμενα.

Τέλος πάντων, το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Οι υποψήφιοι έχουν φορέσει τις πανοπλίες τους και ρίχνουν τα βέλη τους τρεις βδομάδες πριν την 28η Ιανουαρίου. «Παράπλευρη απώλεια» είναι ως συνήθως ο κυπριακός λαός, ο οποίος προσπαθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε ένθεν και ένθεν πυρά. Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν πείθει κάποιος από τους υποψήφιους. Πάντως, σύμφωνα και με τα στατιστικά, στους νέους ψηφοφόρους δεν έδωσε κίνητρο κάποιος από τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου για να συμμετάσχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Τις πταίει;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top