ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: 'Πάνω από 80-90% δεν είναι λογικές - Προσοχή στις απομιμήσεις'

ΚΥΠΡΟΣ- ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: 'Πάνω από 80-90% δεν είναι λογικές - Προσοχή στις απομιμήσεις'

Πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν τις περιόδους των εκπτώσεων, ώστε να βγουν στις αγορές για ψώνια.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Η έναρξη της περιόδου για τις χειμερινές εκπτώσεις στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο, λόγω του ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία, κάποιοι καταστηματάρχες επιλέγουν να ξεκινήσουν και λίγο νωρίτερα.

Για την περίοδο των εκπτώσεων, το ThemaOnline επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και ποιότητας ζωής, κ. Λούκα Αριστοδήμου, ώστε να ενημερώσει και να συμβουλέψει σχετικά, τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αριστοδήμου, ερωτηθείς για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η εν λόγω περίοδος, ανάφερε αρχικά ότι το πιο σημαντικό είναι, «οι καταναλωτές θα έπρεπε να κάνουν μια επισκόπηση/έρευνα αγοράς, ώστε να γνώριζαν τις τιμές που τα προϊόντα είχαν πριν και τις τιμές που έχουν τώρα στην περίοδο των εκπτώσεων».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, επισήμανε ότι, «στα προϊόντα των καταστημάτων θα πρέπει να αναγράφονται δύο τιμές, η αρχική τιμή και η τιμή κατά την έκπτωση», και πρόσθεσε ότι, «αν δεν αναγράφονται δύο τιμές, τότε δεν υπάρχει ουσία».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές πρέπει να ενημερώνονται για την πολιτική των καταστημάτων (λ.χ. επιστροφές, αλλαγές κ.α.)

Ακόμα, ο κ. Αριστοδήμου ανάφερε ότι, «οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν για την ποιότητα του προϊόντος που θα αγοράσουν, αφού είναι γνωστό ότι πλέον κυκλοφορούν αρκετές απομιμήσεις», ενώ επισήμανε επίσης πως, «οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν κάποιου είδους προϋπολογισμό πριν βγουν στις αγορές, αν για παράδειγμα ο λογαριασμός τους αντέχει τα έξοδα».

Τέλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου Καταναλωτών, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποιος νόμος για τις εκπτώσεις (όριο), ούτε για την περίοδο που θα διεξάγονται.«Είναι αυτονοητο ότι πάνω από 80-90% εκπτώσεις, δεν είναι λογικές» δήλωσε ο κ. Αριστοδήμου, λέγοντας συγκεκριμένα την χαρακτηριστική ατάκα, «κάποιο λάκκο έχει η φάβα». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top