ΚΟΣΜΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ: Οι εντάσεις στο εσωτερικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο επίκεντρο του Τύπου

ΒΕΛΓΙΟ: Οι εντάσεις στο εσωτερικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο επίκεντρο του Τύπου

Τις προειδοποιήσεις του ηγέτη του βελγικού κόμματος που μετέχει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, N-VA, Bart De Wever ότι τυχόν αποπομπή του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης Teo. Francken από την κυβέρνηση θα σημάνει την αποχώρηση του κόμματός του από το κυβερνητικό σχήμα, προβάλλει σε σημερινή της έκδοση η φλαμανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Morgen.

Τις απειλές του De Wever ότι μπορεί να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση Michel εάν τεθεί θέμα αποπομπής του Francken από την κυβέρνηση, προβάλλει και η De Standaard στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης του N-VA ξεκαθαρίζει ότι ακόμα κι εάν αποδειχθεί ότι οι Σουδανοί πρόσφυγες που επαναπροωθήθηκαν στο Σουδάν υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια (από τις σουδανικές αρχές) δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα απομάκρυνσης του T. Francken από την κυβέρνηση.

Η De Standaard διακρίνει επιπλέον εντάσεις με αφορμή την εφαρμογή της συμφωνίας για τα ενεργειακά (που προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο όλων των σταθμών παραγωγής ατομικής ενέργειας μέχρι το 2020), σημειώνοντας ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν βάλει στο στόχαστρο το N-VA, το οποίο όμως εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το ‘λουκέτο’ στους ατομικούς αντιδραστήρες ενόσω δεν έχει βρεθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Η De Standaard στο κύριο άρθρο της στηλιτεύει "την πολυγλωσσία που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και την διαφαινόμενη έλλειψη στιβαρής ηγεσίας", σημειώνοντας ότι σε μια κυβέρνηση «μόνον ένας πρέπει να είναι το αφεντικό» (δηλ. ο πρωθυπουργός) και «απαξιωτικές» συμπεριφορές όπως αυτή του Francken (απέναντι στον πρωθυπουργό Michel) πρέπει να τιμωρούνται με απομάκρυνση από το κυβερνητικό σχήμα.

Για «τελεσίγραφο» από την πλευρά του De Wever, ο οποίος καθιστά σαφές ότι εάν τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ζητήσουν την αποπομπή του T. Francken το N-VA θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση Michel, κάνει λόγο και η Le Soir , με την εφημερίδα να εξαπολύει επίθεση σε βάρος του Φλαμανδού εθνικιστή ηγέτη στο κύριο άρθρο της κατηγορώντας τον για «άκρατο κυνισμό». Αναφορά γίνεται στις αντιδράσεις του Βέλγου πρωθυπουργού Michel ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «δεν τον τρομάζει ο εκβιασμός του De Wever».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top