ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλική φρεγάτα στα κυπριακά ύδατα

Ιταλική φρεγάτα στα κυπριακά ύδατα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPΙΤΑ - 01/18”.

Η άσκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή Αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Φρεγάτας «ESPERO» μαζί με το οργανικό της ελικόπτερο η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικων μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία (MEDEVAC) από το Ιταλικό πλοίο με Ελικόπτερα AW-139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ), στο οποίο επέβαιναν και κατάλληλα εκπαιδευμένοι νοσηλευτές της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top