ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράνομες εκλογές κατεχομένων: Ηχηρά ονόματα εκτός

Παράνομες εκλογές κατεχομένων: Ηχηρά ονόματα εκτός

Ηχηρά ονόματα από τα δύο μεγάλα κόμματα ΚΕΕ και ΡΤΚ μένουν εκτός «βουλής» σύμφωνα με στοιχεία σε διάφορες ιστοσελίδες.

Η Χαμπέρ Κίπρις επικαλείται την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» για να γράφει ότι φαίνεται πως εκτός «βουλής» μένουν από το ΚΕΕ οι Κεμάλ Ντουρούστ (νυν «υπουργός συγκοινωνιών), Ταχσίν Ερτουγρούλογλου (νυν «υπουργός εξωτερικών»), Χακάν Ντιντσγιουρέκ (πρώην «υπουργός περιβάλλοντος»), Αχμέτ Κασίφ (πρώην «υπουργός») και από το ΡΤΚ ο Μπιρικίμ Οζγκιούρ (πρώην «υπουργός οικονομικών» και γιος του Οζγκέρ Οζγκιούρ), ο Χουσείν Ερτσιάλ, ο Μεχμέτ Τσιαγλάρ και ο Σαλίχ Ιζμπούλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην «βουλή» λόγω της ποσόστωσης θα εισέλθουν 9 συνολικά γυναίκες, 3 από το ΚΕΕ, 3 από το ΡΤΚ και 3 από το ΚΛ. Ετσι, στην Λευκωσία από το ΡΤΚ εκλέγονται οι Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί, και η Ντογούς Ντεριά, από το ΚΛ η Γκιουλσιάχ Μανάβογλου, στην Αμμόχωστο από το ΚΕΕ, η Ρεσμιγιέ Τσαναλτάι (κόρη του Ντερβίς Έρογλου), από το ΚΛ η Αϊσεγκιούλ Μπαϊρμπάς, στην Κερύνεια από το ΡΤΚ, η Φαζιλέτ Οζντενεφέ, από το ΚΕΕ η Ιζλέμ Γκιουρτσιάγ, από το ΚΛ η Τζέιλ Ρεφίκ Ρότζερς, στο Τρίκωμο από το ΚΕΕ η Γιασεμίν Οζτιούρκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το ΡΤΚ βέβαιοι φέρονται στη Λευκωσία οι Τουφάν Ερχιουρμάν, Οζντίλ Ναμί και Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί, στην Αμμόχωστο οι Ερκούτ Σιαχαλί, Τεμπεριουκέν Ουλουτσάι και Ασίμ Ακανσόι, στην Κερύνεια Φαζιλέτ Οζντενεφέκαι Σαλίχ Ιζμπούλ.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, που επικαλείται ανεπίσημα μη τελικά αποτελέσματα, από το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας πρώτος εκλέγεται στην Λευκωσία ο Τζεμάλ Οζγιγίτ. Στην Κερύνεια το ΚΚΔ εκλέγει τους Ζεκί Τσελέρ ή Αϊσιέ Οζταμπάι.

Από το ΔΚ εκλέγεται στη Λευκωσία ο πρόεδρος Σερντάρ Ντενκτάς και στην Κερύνεια ο Κοράλ Τσιαγμάν. Δεν αναφέρεται σε τρίτο όνομα.

Από τους ανεξάρτητους υποψήφιους «βουλευτές» δεν πέρασε το όριο κανείς, αλλά τις περισσότερες ψήφους πήρε ο Τσετίν Σαντελί μια ξεχωριστή φιγούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους Τ/κ, φαινόμενο όπως τον αναφέρουν τ/κ ιστοσελίδες, που πήρε 3.244 ψήφους.

Έκανε προεκλογικό μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σλόγκαν «Θα φύγουν αυτοί που φάγανε, θα φάμε όλοι μας» ενώ είχε δηλώσει ότι αφού εκλεγεί θα συγκεντρώσει όλους όσοι τα φάγανε και θα έρθουν στην εξουσία να τα φάνε όλοι μαζί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top