ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: ‘Σημαντικός ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας‘

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: ‘Σημαντικός ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας‘

Σημαντικός είναι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με μελέτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «περίπου 300.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη, απασχολούνται άμεσα στον τομέα του πολιτισμού, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται αρχαιολόγοι, ιστορικοί, μουσειολόγοι, διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς, λαογράφοι, ιστορικοί, εθνογράφοι και άλλοι».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προστίθεται «καθιέρωσε το 2018 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ένας από τους βασικούς της στόχους είναι να αναδειχθεί η σημαντικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σκοπός του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι η ευαισθητοποίηση ως προς την κοινωνική και οικονομική σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «πάνω από 7 στους 10 Ευρωπαίους συμφωνούν ότι η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, ενώ 9 στους 10 θεωρούν ότι η πολιτιστική κληρονομιά θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι, κατά κύριο λόγο, τα κράτη μέλη και η Ε.Ε. θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερους πόρους για την προστασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Περίπου 7,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ «συνδέονται έμμεσα με την πολιτιστική κληρονομιά (π.χ. σε τουρισμό, διερμηνεία και ασφάλεια), ενώ, με 453 καταχωρημένες τοποθεσίες, η Ευρώπη ως περιοχή αντιπροσωπεύει σχεδόν τις μισές από τις τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Τίμπορ Νάβρατσιτς ανέφερε ότι η πολιτιστική κληρονομιά μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε το παρελθόν και να οικοδομήσουμε το μέλλον μας».

Ο Δήμος Λάρνακας στην ανακοίνωση του σημειώνει ακόμα ότι «ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας παραμένει τεράστιος για τον πολιτισμό με τρανά παραδείγματα, όπως η δημιουργία του «Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» (SNF) στην Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από ιδιωτική πρωτοβουλία και δωρίστηκε στο ελληνικό δημόσιο, ώστε να προσφέρει στη χώρα νέες θεσμικές βάσεις για την ανάδειξη της παιδείας και του πολιτισμού, «απαραίτητα στοιχεία για να κινηθεί προς τα εμπρός».

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας που βρίσκεται στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου, στο τηλέφωνο 24620993, στο φάξ 24626358, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] και στην ιστοσελίδα www.eudirectlarnaca.eu και www.eudirectlarnaca.eu

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top