ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ, Μπούγια Οσμάνι, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Μπούγιαρ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος της κυβέρνησης της πΓΔΜ για ευρωπαϊκά θέματα, δήλωσε σε Μέσα της χώρας του ότι η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά ούτε και να αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης καθώς θα μπορούσε να επιβραδύνει τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης.

Την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος απέκλεισε και ο Νίκος Κοτζιάς σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας, «που θα είναι καλή και δημιουργική».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τολμά να λάβει ιστορικές ευθύνες και να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα, «εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά». Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση και χρήση έναντι όλων, ενώ αναφέρθηκε και στη διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει η Αθήνα. «Έχουμε καταλήξει στο υπουργικό συμβούλιο στις επιλογές μας, σε συζήτηση που θα έχουμε με τους επίσημους από τη γείτονα χώρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει τώρα να αρχίσουμε τη συζήτηση του ενός ή του άλλου ονόματος» ανέφερε.

Όσον αφορά τις διαφορετικές προσεγγίσεις εντός κυβέρνησης και ειδικά τις θέσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας για το ζήτημα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος δεν είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου "Μακεδονία". Είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου στα ελληνικά της Μακεδονίας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και αυτό πρέπει να το δούμε πώς θα προκύψει μέσα από τη διαπραγμάτευση».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top