ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» - Από τον Λιλλήκα στον Πετρίδη

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» - Από τον Λιλλήκα στον Πετρίδη

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», έλεγαν οι αρχαίοι για να χαρακτηρίσουν την υπερεκμετάλλευση των καταστάσεων από τους ανθρώπους.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Και φυσικά δεκαεννιά μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών, η Κύπρος και η κοινωνία της το βιώνουν αδιαμφισβήτητα.

Οι σοβαρές καταγγελίες του Γιώργου Λιλλήκα για απόπειρα εξαγοράς του με σκοπό την απόσυρση της υποψηφιότητάς του συντηρούνται και μάλιστα κυριαρχούν στη συζήτηση αυτές τις μέρες.

Με το Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου να απορρίπτει τις κατηγορίες, χωρίς να προβαίνει σε κάποιον σχολιασμό, τα Επιτελεία Μαλά και Αναστασιάδη, βρήκαν ευκαιρία να προκαλέσουν τους τριγμούς που τους εξυπηρετούν για να υποβιβάσουν τους αντιπάλους τους.

Αμφότεροι καλούν τον Γιώργο Λιλλήκα να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε οι εκπρόσωποί του καταγγέλλουν άμεσα κάποιον ή κάποιους, αν και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άστρα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για άτομο του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μέσα στον χαμό των καταγγελιών Λιλλήκα, επέλεξε το Επιτελείο Μαλά να ανεγείρει το θέμα των Υπουργών στην προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, τα πυρά δέχτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος, μάλιστα, κλήθηκε να παραιτηθεί ούτως ώστε να διοριστεί υπηρεσιακός Υπουργός μέχρι τις εκλογές.

Τη θέση Μαλά υποστήριξε και το Επιτελείο Παπαδόπουλου, δημιουργώντας έτσι έναν ασφυκτικό κλοιό από τον υποψήφιο Νίκο Αναστασιάδη, οι υποστηρικτές του οποίου θυμήθηκαν την Ελένη Μαύρου και τις Προεδρικές του 2013, καθώς και την εντιμότητα του Γλαύκου Κληρίδη.

Προμηνύεται «λαμπρή», λοιπόν, η εναπομείνασα προεκλογική περίοδος. Με τα πυρά να είναι ασταμάτητα και την εκεχειρία απομακρυσμένη, οι υποψήφιοι περιμένουν στη γωνιά για τη δική τους επίθεση.

Προς το παρόν δε η προεκλογική διατηρείται κυρίως σε μη πολιτικές αντιπαραθέσεις. Και τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ στενά για να υπάρχει άνεση για κοκορομαχίες χωρίς αντίκρισμα. Εκτός και αν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες σοβαρά και μακριά από τα πάνελ των τηλεοράσεων. Αναμένουμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top