ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συνεργασία με γονείς για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συνεργασία με γονείς για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει και να ενδυναμώνει τη συνεργασία της με τους οργανωμένους γονείς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ακόμη να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε συνάντηση χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν σήμερα τους γονείς, σημειώνοντας πως η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος αποτέλεσε μια σημαντική προτεραιότητα της διακυβέρνησής του.

Επίσης, ευχαρίστησε τους οργανωμένους γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης για την αγαστή τους συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την πολύ θετική συμβολή τους στην προώθηση των πολλών μεταρρυθμίσεων και καινοτομιών που εισήχθησαν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ειδικότερα στη σημασία που έχει η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους οργανωμένους γονείς οι οποίες στηρίζουν το έργο των σχολικών μονάδων, όπως έγινε στην περίπτωση του πιλοτικού προγράμματος για την απρόσκοπτη μετακίνηση παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης με κινητικές αναπηρίες, καθώς και στη διαμόρφωση νέων νομοθετημάτων, όπως έγινε στη διαμόρφωση του προσχεδίου των νέων Κανονισμών Λειτουργίας Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνησή του θα συνεχίσει να επιδιώκει και να ενδυναμώνει τη συνεργασία της με τους οργανωμένους γονείς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ακόμη να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όπως η εισαγωγή ενός νέου συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, ο εκσυγχρονισμός της Ειδικής Εκπαίδευσης και των Κανονισμών Λειτουργίας Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, η αναθεώρηση του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών στα δημοτικά σχολεία και άλλα.

Καταληκτικά, ανέφερε πως στο πλαίσιο αυτό, θα μελετηθούν και περαιτέρω τρόποι εμπλοκής των οργανωμένων γονιών και θεσμοθέτησης του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν στη λήψη αποφάσεων, στα διάφορα επίπεδα του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top