ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΙΣΑ: «Διερεύνηση ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Αρχιεπίσκοπο»

ΚΙΣΑ: «Διερεύνηση ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Αρχιεπίσκοπο»

Η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) καλεί τους αρμόδιους όπως διερευνήσουν άμεσα το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εγκυκλίου του.

«Την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμα του παραλλήλιζε τους σημερινούς πρόσφυγες με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, «οι οποίοι πάλευαν να βρουν ένα ασφαλές μέρος να μείνουν στη Βηθλεέμ» και καλούσε τους πιστούς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και αγάπη τους γι αυτούς, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τους χαρακτήριζε ως ύψιστη "εθνική απειλή" επειδή είναι μουσουλμάνοι και καλούσε το λαό "να αγωνιστεί για την αντιμετώπιση της"», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΜΚΟ.

H ΚΙΣΑ καλεί «τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, την Επίτροπο Διοίκησης να προβεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων σε άμεση διερεύνηση της καταγγελίας μας, τα πολιτικά κόμματα, τους υποψήφιους προέδρους και την κοινωνία ευρύτερα να τοποθετηθούν άμεσα ως προ τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, καταδικάζοντας τις ως παράνομες, ρατσιστικές και ξενοφοβικές».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top