ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολαΐδης: «Πρόκληση η διαχείριση των ευκαιριών που έχει η Λεμεσό»

Ν. Νικολαΐδης: «Πρόκληση η διαχείριση των ευκαιριών που έχει η Λεμεσό»

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και έχουμε την πολιτική βούληση ώστε η Λεμεσός να αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα σύγχρονης πόλης, ανέφερε την Τετάρτη 10/1 ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, διαμηνύοντας πως το 2018 είναι χρόνος για εντατική δουλειά, με μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και προκλήσεων.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέλυσε την αναπτυξιακή φιλοσοφία του Δήμου, "η οποία λέει πως η ανάπτυξη πρέπει να είναι με ακόμα πιο αναβαθμισμένο τρόπο, πιο ισορροπημένο και καθολικό και κυρίως να έχει όφελος ο τελικός αποδέκτης, που είναι ο πολίτης".

"Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να διαχειριστούμε τις μεγάλες ευκαιρίες που έχει η Λεμεσός και για αναβάθμιση του ρυθμού ανάπτυξης και για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και καθημερινότητας των πολιτών και για αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων και για αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου", συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται ο εκσυγχρονισμός της δημοτικής μηχανής και σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, στη βάση μελετών, θα υλοποιηθούν έξι δράσεις που θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και συγκεκριμένα, αναδιοργάνωση των τμημάτων και σωστή στελέχωση, καθορισμός διαδικασιών και εισαγωγή εσωτερικού ελέγχου, οριζόντια μηχανογράφηση, αξιοποίηση υπηρεσιών Calling Center για την καλύτερη επικοινωνία με το δημότη, υιοθέτηση συστήματος διαχείρισης του μηχανοκίνητου στόλου και δημιουργία ομάδας επικοινωνιακής πολιτικής και δημόσιων σχέσεων.

Σε σχέση με τα έργα που προγραμματίζονται, ο Νίκος Νικολαϊδης είπε πως πέραν των πολεοδομικών έργων που αφορούν την Β` και Γ` φάση της οδού Αγίας Φυλάξεως και την οδό Ευαγόρα Λανίτη, με δημοτική χρηματοδότηση θα γίνουν έργα στις συνοικίες και ήδη προσφοροδοτήθηκαν τρία έργα που αφορούν τη δημιουργία περιβαλλοντικών γειτονιών στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα, Ομόνοιας και Αγίου Νικόλα, με στόχο, τα επόμενα 4 χρόνια να γίνουν παρόμοια έργα, σε κάθε συνοικία της πόλης.

Επίσης, άρχισε η υλοποίηση 11 έργων συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ που θα συγχρηματοδοτηθούν από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και ήδη έχουν προσφοροδοτηθεί η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη – Καβάζογλου, ο "Πράσινος Περίπατος", η ανάπλαση Όψεων και η Α` φάση και ανάπλαση της πλατείας στην οδό Νίκου Ρούσου.

Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάστηκαν είναι η αξιοποίηση του Δημοτικού τεμαχίου της περιοχής Εναερίου μέσα από τη διαδικασία ΒΟΤ και η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ενώ έγινε αναφορά στην επικείμενη επανάκτηση της διαχείρισης του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου- ΓΣΟ από το Δήμο Λεμεσού το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως χώρος κοινωνικής άθλησης, ενώ θα φιλοξενήσει και το Αθλητικό Μουσείο Λεμεσού.

Ο κ.Νικολαϊδης ανέλυσε και το όραμα του για την παραλία του Ladies Mile, στη βάση περιβαλλοντικού σχεδιασμού, με ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές προς τον υδροβιότοπο της περιοχής και που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες υποδομές, όπως δρόμο, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, χώρους στάθμευσης, οδικό φωτισμό και αποχετευτικό δίκτυο, που θα αναδείξουν το Ladies Mile σε συνάρτηση με το καζίνο θέρετρο και τις υπόλοιπες ιδιωτικές αναπτύξεις που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών αναφέρθηκε πως σύντομα θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης σε μια προσπάθεια απάμβλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος ενώ στα σχέδια του Δήμου είναι και η εξασφάλιση τεμαχίων γης κατάλληλων για τη δημιουργία μεγάλων χώρων στάθμευσης.

Σε σχέση με τον Πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες, σημαντική θεωρείται η έναρξη λειτουργίας του νέου Δημοτικού Κέντρου Τεχνών (αποθήκες Παπαδάκη) και η αποπεράτωση της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, ενώ ο Δήμος προχωρεί στην αναβάθμιση των μεγάλων λαϊκών γιορτών του Καρναβαλιού και της Γιορτής του Κρασιού καθώς και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

"Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, υπάρχει η πολιτική βούληση, έχουμε μαζί μας τους εργαζόμενους του δήμου, για μια πόλη που θα αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα σύγχρονης πόλης για την Κύπρο και όχι μόνο", είπε ο κ.Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι "ο νέος χρόνος είναι χρόνος εντατικής δουλειάς και ελπίζω να αρχίσουν σιγά- σιγά να φαίνονται τα δείγματα αυτής της δουλειάς".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top