ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέμβαση Τούρκου ΥΠΕΞ για την ‘ακυβερνησία’ στα κατεχόμενα

Επέμβαση Τούρκου ΥΠΕΞ για την ‘ακυβερνησία’ στα κατεχόμενα

Ο Τσαβούσογλου καλεί τα τουρκοκυπριακά κόμματα να αφήσουν τα «δεν μπαίνω σε συνασπισμό» και να φτιάξουν 'κυβέρνηση'.

Ελπίζω ότι δηλώσεις του τύπου «δεν μπαίνουμε σε συνασπισμό» θα αφεθούν σε μια άκρη και μακάρι μια «κυβέρνηση» να σχηματισθεί, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην τ/κ κοινότητα να προσπαθεί να ξεκαθαρίσει σε ποιον απευθυνόταν η αναφορά αυτή, το ΔΚ ή το Κόμμα του Λαού.

Η δήλωση του κ. Τσαβούσογλου έγινε σε ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. «Υπάρχει μια απαισιοδοξία για τον σχηματισμό 'κυβέρνησης'. Ελπίζω ότι δηλώσεις τύπου ‘δεν μπαίνουμε σε συνασπισμό’ θα αφεθούν σε μια άκρη, μακάρι να σχηματισθεί κυβέρνηση. Και εμείς θα κάνουμε τα βήματα που θα κάνουμε για την τδβκ αλλά το τι θα πράξουμε για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρέπει να πάρουμε την απόφαση μαζί. Γι’ αυτό και το 2018 είναι μια κρίσιμη χρονιά από αυτή την άποψη», ήταν η ακριβής αναφορά του Τούρκου ΥΠΕΞ σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top