ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στης παράνομες εκλογές ο Σουτσιούογλου

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στης παράνομες εκλογές ο Σουτσιούογλου

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην ψηφοφορία της Κυριακής στα κατεχόμενα ο υποψήφιος «βουλευτής» με το ΚΕΕ και απερχόμενος «υπουργός υγείας», Φαίζ Σουτσιούογλου με καταγωγή από την Πόλη Χρυσοχούς.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, οι τ/κ εφημερίδες σήμερα γράφουν ότι ο Σουτσιούογλου πήρε 55.712 ψήφους σε σταυρούς προτίμησης τόσο στο κόμμα του όσο και στην οριζόντια ψηφοφορία. Ο Σουτσιούογλου ήταν πρώτος στην «επαρχία» Λευκωσίας αφήνοντας στην 3η θέση τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν, που ήταν 5ος σε σταυρούς προτίμησης κόμματος και οριζόντια.

Στην οριζόντια ψηφοφορία τις περισσότερες ψήφους πήρε ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι με 7.699 και μετά ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν με 6.165 ακολουθούμενοι από τον «βουλευτή» του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ με 5.398, την Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί, «βουλευτή» με το ΡΤΚ (κόρη του Νατζί Ταλάτ, πρώην γγ του ΡΤΚ, «βουλευτή» και ιστορικού στελέχους της τ/κ αριστεράς) με 4.035 και τον Τζεμάλ Οζγιγίτ, προέδρου του ΚΚΔ με 4.015.

Ο πιο νεαρός «βουλευτής» στη νέα «βουλή» είναι σύμφωνα με την Κίπρις, ο Μεσούτ Γκεντς, του κόμματος του Λαού, ο οποίος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1985 και εκλέγηκε στην «επαρχία» Τρικώμου, μένει στον Δαυλό όπου είναι ο «κοινοτάρχης» εδώ και 6 χρόνια, ενώ εδώ και τρία χρόνια είναι στη διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου Μαύρης Θάλασσας (των εποίκων), ο οποίος σήμερα εξέδωσε δελτίο Τύπου εκφράζοντας ικανοποίηση για την εκλογή του.

Η συζήτηση πάντως γύρω από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Τσετίν Σαντελί που έκανε προεκλογική εκστρατεία μόνο από το διαδίκτυο με σύνθημα «Θα φύγουν αυτοί που φάγανε, θα φάμε όλοι μας» και πήρε 3.429 ψήφους, συνεχίζεται. Τ/κ ιστοσελίδα σημειώνει το γεγονός ότι ο Σαντελί στη οριζόντια ψηφοφορία πήρε περισσότερες ψήφους από τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς, τον Σερντάρ Ντενκτάς, τον Μεχμέτ Τσακιτζί, τον Ερχάν Αρικλί, ακόμα και από τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν, που πήρε μόνο 1.766 ψήφους στην οριζόντια ψηφοφορία.

Ο Μεχμέτ Χαρμαντζί, «δήμαρχος» Λευκωσίας και στέλεχος του ΚΚΔ με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι μπορεί να κοροϊδεύουν όλοι τον Σαντελί αλλά ο αριθμός των ψήφων που πήρε είναι διόλου ευκαταφρόνητος και αυτό πρέπει να μελετηθεί λεπτομερώς τόσο κοινωνιολογικά όσο και πολιτικά. Θεωρεί δε ότι οι ψήφοι που πήρε ο συγκεκριμένος είναι «ντροπή για την πολιτική» και πτώση του επιπέδου που προσπάθησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν στην πολιτική από την εποχή (της παράνομης ανακήρυξης) του «τ/κ συνιστώντος κρατιδίου».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top