ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Ανώτατο η έφεση Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού

Στο Ανώτατο η έφεση Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Πέμπτη 11/1 η έφεση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.
 

Το εκλογοδικείο είχε απορρίψει, στις 30 Νοεμβρίου 2017, την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, αναφέροντας πως δεν στοιχειοθετείται το  βασικό αίτημα για την παροχή των αιτούμενων θεραπειών, είτε για καταμέτρηση των ψήφων, είτε για άλλες θεραπείες που ζήτησαν οι δικηγόροι των αιτητών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της εκλογικής αίτησης από το Εκλογοδικείο, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.
 
Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνεχιζόμενη φύλαξη των 119 καλπών των δημοτικών εκλογών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, λόγω της διαδικασίας που συνεχίζεται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν αναμένεται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα για κάλυψη των αναγκών των προεδρικών εκλογών, αφού υπάρχουν άλλες διαθέσιμες κάλπες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top